Villabanken Kreditkort

  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Ränta från 9,9 %

Om kortet

Passar dig som...

Den största fördelen med Villabankens kreditkort är det försäkringsskydd som kortet ger. Här ingår både rese-, allrisk- och nyckelförsäkring. 

Villkor

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 9,9 %
Effektiv ränta: 14,3 %
Räntefritt: Upp till 55 dgr
Maxkredit: 50 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,60 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Kortet har ingen bonus, relativt få förmåner men bra försäkringar. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

De förmåner som ges är låg ränta, att årsavgiften kan återbetalas samt att kreditkortet även är medlemskortet hos Villaägarna. 

Visserligen ges en rad rabatter och förmåner genom medlemskapet hos Villaägarna men dessa ges till samtliga medlemmar och kräver alltså inte deras kreditkort. 

Försäkringar

Som med de flesta kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringsdelarna som ingår är självriskskydd för hemförsäkring och bilförsäkring, olycksfallsförsäkring, bagageförsening vid utlandsresa, transportförsäkring och avbeställningsskydd. Försäkringen gäller för samtliga hemmaboende familjemedlemmar (barn upp till 22 år). 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Villabanken Kreditkort

Främsta fördelen på resan är den kompletterande reseförsäkringen.  Främsta fördelen i vardagen är allriskförsäkringar för inköp och bilinredning samt dess nyckelförsäkring. 

Inför och på resan

 Betalas minst 50 % av resans kostnad ingår dess kompletterande reseförsäkring. De försäkringsdelar som ingår visas ovan vid ”Försäkringar”. 

Exempel: Bagageförsening vid utlandsresa

Vid en flygresa till Lissabon blir era väskor försenade i 7 timmar. Utlägg för nödvändiga och skäliga kostnader (mot kvitto) kan därför ersättas med upp till 2000 kr per person

Uttagsavgiften är på 3 % på uttaget belopp och minst 35 kr. Valutapåslaget (uppstår vid köp i utländsk valuta) är på 1,60 %. 

I vardagen

Ditt kreditkort är även ditt medlemskort hos Villaägarna. På kortet finns ditt medlemsnummer.  

För att få tillgång till kreditkortet krävs det att du blir medlem hos Villaägarna. Via medlemskapet får du en rad rabatter och förmåner. Däremot kan du bli medlem och få dessa förmåner utan att ha deras kreditkort.  Några unika rabatter, enbart för de med kreditkortet, finns inte. 

Med 9,90 % i ränta är Villabankens kreditkort ett av få kort som har räntenivå under 10 %. 

Årsavgiften är 195 kr och betalas i förskott. Om du sedan använder kortet minst sex gånger (betalning eller uttag) under 12 månader betalas årsavgiften tillbaka. 

Betalar du ett inköp på över 1000 kr ingår en allriskförsäkring. På hemelektronik och hushållsmaskiner gäller försäkringen i 3 år, på övriga produkter 90 dagar. Täcker för 25 000 kr per produkt och ersätter om skada uppkommit av olyckshändelse eller skadegörelse alternativt att den blir stulen. 

Blir hemnyckel eller fordonsnyckel stulen eller tappas bort ersätter försäkringen upp till 3000 kr för nya lås och nycklar.

Tankar du fel bränsle kan byte av bränslefilter och sanering av tank behöva genomföras. Försäkringen ersätter upp till 3000 kr. 

Försäkringen ”Allrisk bilinredning” ersätter skador på inredningen som inte täcks av bilförsäkringen, upp till 10 000 kr per skada. 

Exempel: Allrisk bilinredning

Efter att ha transporterat byggmaterial i bilen upptäcker du en stor reva i förarsätet. Det visar sig att en skruv hamnat på sätet och att du sedan suttit på den och gjort repan. Då det klassas som ”plötslig oförutsedd skada” ges ersättning från försäkringen. 

Nackdelar med Villabankens kreditkort

 

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.