Swedbank Kreditkort Platinum

  • Concierge Service
  • Ränta från 10,5 %
  • Upp till 750 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

Swedbank Mastercard Platinum är Swedbanks bästa kreditkort. Ett kort med bland annat:

Största fördelarna med Swedbanks Platinumkort är den trygghet som kortet ger. Detta med bland annat fördelaktig reseförsäkring, concierge service och spärrservice.

Villkor

Årsavgift: 1700 kr
Ränta: 10,5 %
Effektiv ränta: 12,1 %
Räntefritt: Upp till 39 dgr
Maxkredit: 750 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 45 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 150 kr

Krav

Bonus

Söker du ett kreditkort med riktigt många förmåner kan Swedbanks Platinumkort vara ett alternativ. Detta framförallt om du vill ha ett kreditkort som ger extra trygghet – både i Sverige och på resan. 

Varje krona du handlar för ger dig en poäng. När du har 25 000 poäng dras 100 kr av från kreditkortsfakturan. Det innebär därmed en bonus på 0,4 %. Det är alltså inte bonusprogrammet som är kreditkortets största styrka – det är istället förmånerna. 

Bonus: 0,40 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 100 kr i bonus
Bonusen kan användas: När du samlat ihop 25000 poäng dras 100 kr från nästa månadsfaktura
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

I likhet med andra Platinum-kreditkort så ingår riktigt många förmåner. Utnyttja Concierge Service både i Sverige och under utlandsresan för att få hjälp med ”allt möjligt”. Tack vare Lounge Key får du tillgång till flygplatslounger över hela världen. Nyckelbrickor, bagagebrickor samt spärrservice ger ökad säkerhet. 

Med kreditkortet får du service och tjänster som du med andra kreditkort måste betala extra för. Swedbank sammanfattar det med att du får ”lyx på ett kort”. 

Försäkringar

Reseförsäkringen som ingår har både fler försäkringsdelar samt högre ersättningsnivåer än många andra kreditkort. Exempel på extra försäkringsdelar är bagageskydd som ersätter vid stöld av personlig egendom samt ersättning för outnyttjade aktiviteter. Läs mer om reseförsäkringen längre ner i artikeln. 

Utöver extra fördelaktig reseförsäkring ingår evenemangsskydd, ”drulleförsäkring”, prisskydd, nyckelservice och förlängd garanti. Drulleförsäkring innebär att du 180 dagar efter inköpsdatum kan få hela beloppet tillbaka om en vara skadas eller stjäls. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Swedbank Kreditkort Platinum

Med Swedbank Mastercard Platinum får du både ett flertal fördelar inför och på resan samt i vardagen hemma i Sverige. Framförallt ger fördelarna ökad säkerhet och smidig service. 

Inför och på resan

Reseförsäkringen aktiveras om du betalar en resa med kortet till minst 50 %. Försäkringen gäller i 90 dagar för dig, din partner samt hemmaboende barn under 23 år. Överlag är ersättningsnivåerna mycket generösa. Exempel: Avbeställningsskydd på 50 000 kr per person, resestartsskydd på 30 000 kr, försenat bagage utan karens på 2 -16 000 kr och sjukhusersättning med 750 kr per dag. 

Få självrisken betald på bilförsäkringen om behov av assistans och/eller bilbärgning uppstår. 

Kan du inte gå på konserten eller sportevenemanget på grund av sjukdom eller olycka? Få pengarna tillbaka genom denna försäkring. 

Var finns närmaste restaurang som är med i White Guide? Hur hög är Eiffeltornet? Var finns ett billigt hotell i Paris? Oavsett vilken fråga du har finns Concierge Service tillgängligt via telefon dygnet runt. En mycket uppskattad tjänst som kan utnyttjas till allt från att boka resor till allmän information. 

Exempel: Få hjälp av Concierge Service

Ni har precis anlänt till Lyon i Frankrike och behöver snabbt hitta ett passande hotell. Du ringer Concierge Service som letar upp hotell som passar era önskemål. De bokar även nätterna och ser till att maten levereras till rummet strax efter att ni anlänt. Det enda du betalar är priset för hotellets tjänster. 

Med Lounge Key får du tillgång till 1000 flygplatslounger över större delen av världen. Ta med en vän till loungen för 28 Euro. 

Med en mycket bra reseförsäkring och concierge service är det en fördel att både betala resan och ta med kortet utomlands. Men se upp med kostnaderna! Kontantuttag, både i Sverige och utomlands, kostar 3 % och minst 45 kr. Köp i utländsk valuta skapar valutaväxlingspåslag på 1,65 %. 

Tankar du på en bemannad Preem-station får du 15 öre rabatt per liter drivmedel. 

När du får kreditkortet följer det med nyckelbrickor och bagagebrickor. Tack vare brickan ökar chansen att sakerna kommer tillbaka om du glömmer eller tappar dem. 

I vardagen

Du kan föra över mellan 500 kr och 15 000 kr från kreditkortet till ditt bankkonto. Överföringen tar normalt två bankdagar och ränta betalas från överföringsdagen. Någon fast kostnad uppstår däremot inte. 

Exempel: Betala en faktura med kreditkortet

När du betalar alla räkningar inser du att ca 10 000 kr saknas. Du gör därför en överföring från kreditkortet till ditt bankkonto på samma summa. Två dagar senare är pengarna där och du kan betala räkningen i tid. 

En månad senare kommer kreditkortsfakturan där överföringen kan ses som en enskild post. Med årsränta på ca 10 % innebär denna överföring en kostnad på drygt 80 kr. Ett billigt sätt att ”låna pengar”. 

Registrera allt från pass och ID-kort till mobil och betalkort. Skulle något komma bort ringer du ett enda nummer och spärrar det du önskar. 

Få hjälp med att förebygga, upptäcka och begränsa ID-kapning via denna tjänst. 

Tappar du bort hemnyckeln kan ersättning ge med upp till 2000 kr för byte av lås. 

Med tre köpförsäkringar skapas extra säkerhet vid kortköp. Förlängd garanti ger 2 år extra garantiår på vitvaror och viss elektronik. Prisskydd ersätter prisskillnaden om du först köpt en vara och sedan hittar exakt samma med ett minst 300 kr lägre pris. Försäkringen gäller i 90 dagar. Drulleförsäkring innebär att du får full ersättning om en vara går sönder av olyckshändelse eller blir stulen. Försäkringen gäller i 180 dagar. 

Nackdelar med Swedbank Mastercard Platinum

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.