Swedbank Kreditkort

  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Ränta från 11,0 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Kreditkortet från Swedbank har fördelar som passar dig som:

Det som skiljer Swedbanks kreditkort mot många andra är dess låga ränta på enbart drygt 10%. Eftersom de inte tar någon aviavgift får du även en låg effektiv ränta. Den andra fördelen är att flera köpförsäkringar ingår. 

Ett kort för dig som redan har Swedbank, vill ha en låg ränta eller önskar tryggheten med många försäkringar. Är du nyckelkund hos banken är kortet även gratis. 

Villkor

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 11,0 %
Effektiv ränta: 12,1 %
Räntefritt: Upp till 55 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 45 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 150 kr

Krav

Bonus

Swedbanks kreditkort har ingen bonus. Fördelarna hittas istället i andra förmåner. 

De tre bästa fördelarna med kreditkortet är låg ränta, ingen aviavgift och flera köpförsäkringar. 

Med kreditkortet får du en av Sveriges lägsta kreditkortsräntor. Brukar du delbetala kreditkortsfakturan är räntan något du bör jämföra och Swedbank har en riktigt bra ränta. 

Oavsett om du vill betala med pappersfaktura eller E-faktura uppkommer ingen aviavgift. Tack vare det, och låg ränta, är det mycket låg kostnad som betalas vid delbetalning av fakturan. 

För dig som betalar hela kreditkortsfakturan varje månad är det istället försäkringarna som är kortets stora fördel. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

Reseförsäkring, prisskydd, allriskförsäkring och förlängd garanti är de försäkringar som ingår kortet. Reseförsäkring finns på alla kreditkort så det är främst köpförsäkringarna som gör kortet värt att teckna utifrån dess försäkringar. 

Köpförsäkringarna ger dig både ersättning vid stöld, olyckshändelse och garantiärenden. 

Läs mer om försäkringarna under ”Mer om Swedbank kreditkort”

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Swedbank Kreditkort

Du får flest fördelar när kortet används för inköp i Sverige. Inte minst om du produkterna kostar mer än 1000 kr. Då har du exempelvis prisgaranti och allriskförsäkring. På resan ger reseförsäkringen ett extra skydd. 

På resan

Oavsett vilket kort du använder från Swedbank så ingår en reseförsäkring. Däremot är reseförsäkringen bättre på kreditkortet än om du betalar med ett av deras bankkort. Önskar du bättre reseförsäkring än vad detta kreditkort erbjuder kan du välja kreditkorten Guld eller Platinum som har förbättrade villkor. 

Reseförsäkringen som ingår gäller i 90 dagar, har avbeställningsskydd på upp till 30 000 kr per person och ersätter dig vid exempelvis ankomstförsening, bagageförsening eller försening av anslutningsflyg.

Exempel – Så kan reseförsäkringen ge ersättning

Du har betalat en resa till Paris med kreditkortet. På grund av flygförseningar kommer du 24 timmar för sent till destinationen vilket ger dig 1400 kr i ersättning. Hade du kommit i tid men bagaget försenats med minst sex timmar hade du fått 2000 kr per väska. 

När du är borta utsätts ditt hem och bil för skadegörelse. Du behöver då inte betala självrisken på bil-och hemförsäkringen eftersom kreditkortsförsäkringen gör det upp till 10 000 kr. 

(Fler försäkringsdelar än de som nämns i exemplet ingår i Swedbanks reseförsäkring)

I vardagen – Tre shoppingförsäkringar 

När du använder kreditkortet i vardagen hittas fördelen främst i de tre shoppingförsäkringar som aktiveras vid köp. 

Prisskydd ger dig mellanskillnaden om du hittar en vara som är minst 300 kr billigare än den du köpt med kortet. Gäller i 90 dagar och upp till 15 000 kr. Gäller enbart ordinariepris. 

Allrisk ger ersättning om en produkt du köpt med kortet blir stulen eller går sönder genom olycka.  Gäller i 90 dagar och upp till 20 000 kr per vara. Värdet måste minst vara 1000 kr.

Förlängd garanti ger dig ett extra försäkringsår på hemelektronik och vitvaror som du betalat med kortet. Som mest kan du ha tre års garanti. 

Betalningsskydd kan du teckna som tillval (mot kostnad). Du kan då få ersättning för hela kreditkortsfakturan om du är sjukskriven eller arbetslös. 

Exempel – Så kan köpförsäkring ge ersättning

Du köper en cykel till ett av dina barn med kreditkortet. Cykeln kostar 6999 kr hos en lokal cykelhandlare. Tre veckor senare upptäcker du att exakt samma cykel säljs för 5500 kr på en stormarknad. Detta utan att det är varken rea eller kampanjerbjudande. Du kontaktar Swedbank och påvisar prisskillnaden och får 1499 kr tillbaka. 

Nackdelar med kortet

Den största nackdelen med Swedbanks kreditkort är bristen på rabatter, något som de allra flesta kreditkort har. Men önskas du en låg kostnad vid delbetalning samt ökad trygghet vid inköp inom Sverige är det bland de bättre kreditkorten för dina behov. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-03 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.