Supreme Card Gold

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Ränta från 12,4 %
  • Upp till 150 000 kr i kredit
Ansök

Om kortet

Supreme Card Gold är kreditkortet för dig som:

Villkor

Årsavgift: 245 kr
Ränta: 12,4 – 17,3 %
Effektiv ränta: 7,7 – 25,0 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 150 000 kr
Uttagsavgift: 2,97 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 39 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

När du använder kortet får du 0,5 poäng för varje krona. Betalar du med kortet för 10 000 kr en månad får du alltså 5000 poäng. Eftersom 10 000 poäng motsvarar ungefär 100 kr får du alltså en bonus på ca 0,5%. Fördelen är du får poäng ”på allt” som exempelvis kontantuttag och om du betalar räkningar med kortet. 

Nackdelen är att du kan hitta flera andra kreditkort som har högre bonus utan att du behöver betala årsavgift. Här måste du även använda poängen i deras shop. 

En förmån med Supreme Card Gold är räntefri delbetalning i sex månader. Ett billigt sätt att delbetala större inköp med kortet utan att behöva betala kreditkortsräntan. 

En annan förmån är att du själv väljer vilken PIN-kod du vill ha samt att du kan få SMS-kvitto på alla inköp som sker på över 500 kr. Läs mer om förmånerna nedan. 

Bonus: 0,38 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 94 kr i bonus
Bonusen kan användas: Supremecards poängshop
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

När flygresan, charterresan eller färjan ska betalas bör du använda ditt kreditkort. Du får nämligen ett ekonomiskt skydd via kortets kompletterande reseförsäkring. En reseförsäkring som gäller för hela familjen. 

Några andra försäkringar ingår inte men du kan teckna betalförsäkring som tillval. Det är en försäkring som ersätter hela din kreditkortskostnad (månadsvis) om du blir arbetslös eller sjukskriven under en längre period. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Supreme Card Gold

Köp gärna resan med kortet för att få reseförsäkringen. Men ska du vara borta länge, eller förväntar du dig handla mycket med kortet utomlands, finns bättre kort att ta med på resan. Med Supreme Card Gold betalar du nämligen både uttagsavgift (kontanter kan behövas i många länder) och högt valutapåslag på 1,97%.

Exempel på reseförsäkring 

Veckan till Grekland är bokad och betald med kreditkortet. Men ett par dagar före avresa får du bältros och läkare avråder dig att resa. Genom att visa upp läkarintyg får ni pengarna tillbaka via avbeställningsskyddet. Helt utan självrisk. 

Räntefri delbetalning i 6 månader

Väljer du att skjuta upp kreditkortsfakturan uppstår en räntekostnad. Välj istället räntefri delbetalning om du köpt något på större belopp. Du betalar då 97 kr i uppläggningsavgift och 39 kr per månad i administrationsavgift. Se exempel nedan.

SMS-kvitto och valfri PIN-kod

Två funktioner som ökar tryggheten är SMS-kvitto när köp över 500 kr genomförs och att du kan välja din egen PIN-kod. 

Sparkonto

Om du har kreditkort från Supreme får du även tillgång till deras sparkonto med extra hög ränta. År 2019 var räntenivån på 0,90% vilket var i nivå med de bästa nischbankerna. 

Exempel – Delbetala med lägre kostnad

Du köper en moped för 15 000 kr men har inte råd att betala allt på en gång. Du aktiverar därför 6 månaders räntefri delbetalning och betalar för detta en uppläggningsavgift och sedan en administrationsavgift varje månad. 

Betalar du 15 000 kr över 6 månader blir det en effektiv ränta på enbart 3,85%. Det är mycket lägre än om du valt att delbetala kreditkortsfakturan med kortränta på drygt 12%.

Nackdelar med kortet

Om du uppskattar räntefri delbetalning på större belopp, sparkonto med hög ränta och bonus på alla inköp – då kan Supreme Card Gold passa dig. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-03 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.