Supreme Card Classic

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 60 räntefria dagar
Ansök

Om kortet

Passar dig som...

Supreme Card Classic passar dig som vill ha ett kreditkort med:

Största fördelen med Supreme Card Classic är att kortet inte har någon årsavgift och att flera olika betalningsmöjligheter ges. En ”extra buffert” i vardagen. 

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 14,4 – 19,3 %
Effektiv ränta: 4,2 – 24,8 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 30 000 kr
Uttagsavgift: 2,97 %
Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Det är inte bonus, rabatter och förmåner som är fördelarna med kreditkortet. Det är istället räntefria delbetalningen och flera andra betalningsmöjligheter

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Några rabatter eller specifika förmåner ingår inte. Söker du ett kreditkort som en ”extra buffert” kan det däremot passa bra. 

Försäkringar

Reseförsäkring ingår inte. Ett av mycket få kreditkort utan denna eller andra försäkringar. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Vi känner inte till vilka försäkringar som finns när du tecknar Supreme Card Classic.

Mer om Supreme Card Classic

Inför och på resan

Supreme Card Classic är inte ett kreditkort för dig som tycker om att resa. Det är ett av de få kreditkorten som inte har någon reseförsäkring. Tar du med kortet på resan får du även betala 1,97 % i valutapåslag och 2,97 % i uttagsavgift (minst 35 kr). 

Vi rekommenderar att annat kort används när resor ska köpas eller om kort ska tas med på resa utomlands. 

I vardagen – Betalningslösningar

Köper du en vara för några tusen kronor och inte vill betala hela summan på en gång kan räntefri delbetalning aktiveras. Då delas summan upp på upp till 6 månader. 

Exempel: Delbetalning på 15 000 kr

Du köper en begagnad motorcykel hos en återförsäljare. Priset är 15 000 kr och efter köpet aktiverar du räntefri delbetalning. Med uppläggningsavgift och administrationsavgift betalar du totalt 331 kr i avgifter under denna period. Det motsvarar 4,15 % i effektiv ränta vilket är mycket lågt. 

Teckna ett extrakort för engångskostnad på 50 kr. Kortet har åldersgräns på 16 år. Det är alltså ett av få kreditkort som på extrakortet har lägre gräns än 18 år. 

Via en uttagsblankett kan pengar föras över från kreditkortet till ditt bankkonto. Det innebär däremot att du får betala 3,95 % och minst 35 kr per överföring. Söker du främst ett kreditkort med enkel och billig överföring mellan kort och konto finns kort med överföring via internetbank/app och utan lika hög kostnad. 

Om mottagaren har bankgiro (plusgiro fungerar inte) kan räkningar betalas med kortet. Räkningarna betalar du genom att logga in på Supremecard.se och klicka på ”Räkningsbetalning”. Kostnaden är 1% av beloppet. Även på räkningsbetalningar kan räntefri delbetalning aktiveras. 

Exempel: Skjut upp betalningen via kreditkortet

Du har en räkning på 4000 kr som du inte har råd att betala före förfallodatum. Lösningen är att betala med krediten på kreditkortet. När du betalar med kortet kostar det dig 40 kr i avgift och summan kommer på nästa månadsfaktura. Om du önskar betala tillbaka över 2 – 6 månader kan räntefri delbetalning aktiveras. Över 6 månader betalar du i så fall 331 kr i avgifter. 

Nackdelar med Supreme Card Classic kreditkort

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.