Skandiabanken Visa Kreditkort

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Ränta från 11,0 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Skandiabanken Visa är kreditkortet för dig som uppskattar försäkringar och låg ränta. Främst är det försäkringar som är kortets styrka. Du får bland annat allriskförsäkring i tre år så du slipper köpa dyra produktförsäkringar.

Den största fördelen med kreditkortet är de köpförsäkringar som ingår. Du får prisgaranti, allriskförsäkring, reseförsäkring, leveransförsäkring och extra garantiår.

Villkor

Årsavgift: 240 kr
Ränta: 11,0 %
Effektiv ränta: 11,3 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 1,00 % (minst 30 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: VISA
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Någon bonus får du inte med Skandiabankens kreditkort. Några rabatter erbjuds inte heller vilket är kortets tydligaste nackdel.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

De förmåner du får tillgång till med kreditkortet är låg ränta och flera försäkringar.

Med en årsränta på 10,99% får du betydligt lägre ränta än med många andra kreditkort. Generellt ges lägre räntenivåer hos de större bankerna i jämförelse med kreditkort från andra kreditbolag.

Det är även fler försäkringar än hos många andra kreditkort vilket ger dig trygghet både på resan och i vardagen. Däremot är det få andra förmåner eller rabatter.

Försäkringar

I kreditkortet ingår reseförsäkring, prisgaranti, leveransförsäkring, prisgaranti, hole-in-one försäkring, hyrbilsförsäkring och allriskförsäkring.  Söker du ett kreditkort med många försäkringar är Skandiabankens kreditkort ett bra val.

Läs mer om de olika försäkringarna längre ner.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Skandiabanken Visa Kreditkort

På resan får du en reseförsäkring och självriskeliminering för hyrbil. Men det är främst vid shopping i Sverige som fördelarna med kreditkortet kommer till sin rätt.

Inför och på resan

Med reseförsäkring Plus får du bättre reseskydd än med reseförsäkring bas som ingår i vissa andra kort från banken. Du kan få ersättning vid avbeställning, personskada vid olycksfall, försenad resestart, bagageförsening, försening av allmänt färdmedel, outnyttjade aktiviteter samt för självrisken på reseförsäkringen i hemförsäkringen samt bilförsäkringen.

Avbeställningsskyddet är på 25 000 kr per person och 75 000 kr per kort. Många andra kreditkort har gränsen på 15 000 kr respektive 45 000 kr.

Har du hyrt en bil eller moped på utlandssemestern och en skada uppstått? Få självrisken betald av hyrbilsförsäkringen på upp till 10 000 kr.

 

I vardagen – Många försäkringar skapa trygghet

Köper du en produkt på internet och den är skadad vid leverans, eller inte levereras, kan du ansöka om ersättning från leveransförsäkringen. Värdet ska vara 1000 – 20 000 kr och gäller enbart fabriksnya varor.

Köper du hemelektronik och vitvaror får du ett ytterligare garantiår utöver vad tillverkaren ger. Däremot får det maximalt bli totalt tre års garanti. Självrisken vid skada är 500 kr.

Exempel – Så kan extra garanti ge hjälp

Du köper en diskmaskin för 12 000 kr och får 24 månaders garanti av tillverkaren. Efter 30 månader börjar diskmaskinen låta illa. Det låter som en skruv har lossnat och rispar mot något hårt. Du tar kontakt med återförsäljaren som hänvisar till att garantitiden har löpt ut.

Tack vare att du har förlängd garanti via kreditkortet har du ett extra garantiår. Du betalar självrisken på 500 kr och får diskmaskinen lagad.

Köper du en produkt och inom ett år hittar samma produkt till ett bättre pris kan du ansöka om ersättning från prisgarantin. Det du får är mellanskillnaden. Även här är kreditkortet bättre än andra kort, som ofta enbart har 90 dagars prisgaranti.

Köper du hemelektronik eller vitvaror får du automatiskt en allriskförsäkring som är aktiv i tre år från inköpsdatumet. Fördelen är att du därmed inte behöver teckna dyra ”produktförsäkringar” i butiken. Allriskförsäkringen som ingår i kortet har nämligen liknande funktion.

Skulle produkten gå sönder via olycka, bli stulen eller brinna upp får du ersättning från denna försäkring. Utan självrisk.

Om du har turen att göra en hole-in-one får du 5000 kr. Banan måste vara ansluten till Svenska Golfförbundet eller liknande organisation i annat land.

(Alla försäkringar har vissa undantag. Läs alltid försäkringsavtalet för mer detaljerad information)

Nackdelar med kortet

Om du uppskattar försäkringar som gör shoppingen tryggare har du valt rätt kreditkort med Skandiabanken Visa. Det kan även vara ett kort för dig som har Skandiabanken som vardagsbank och vill ha ”allt på samma ställe”.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.