SEB Credit

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Ränta från 10,7 %
  • Upp till 150 000 kr i kredit

Om kortet

SEB Credit är kreditkortet för dig som vill ha alla dina banktjänster hos en och samma bank. Du uppskattar SEB och har privatpaketet ”Enkla Vardagen” hos dem. Dessutom ser du en fördel i att kunna gå till flygplatslounger vid flygresor.

Största fördelen med SEB Credit är de försäkringar som ingår och tillgång till flygplatslounger. Dessutom är kortet gratis för de med Enkla Vardagen.

Villkor

Årsavgift: 295 kr
Ränta: 10,7 %
Effektiv ränta: 11,9 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 150 000 kr
Uttagsavgift: 1,65 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Ingen bonus ges med SEB Credit. Det finns däremot ett par rabatterade erbjudanden. Se nästa rubrik.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Med SEB Credit får du ett kreditkort med låg årsränta, flera köpförsäkringar och tillgång till Menzies lounger på Arlanda och Landvetter. Har du bankens paketlösning ”Enkla vardagen” kan kreditkortet tecknas utan någon årsavgift.

Hos tre samarbetspartners ges stående rabatt. Det är Stopservice (ca 15%), interflora (10%) och Menzies lounger (ca 50%).

Försäkringar

Vilket kreditkort du än väljer så får du en reseförsäkring. Så är det även med SEB Credit. Betala minst 75 % av totala resans värde och reseförsäkringen ingår.

Utöver reseförsäkringen får du även 90 dagars prisskydd, 90 dagars köpskydd och 1 års extra garantiår (hemelektronik och vitvaror). Läs mer om försäkringarna längre ner.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om SEB Credit

På resan får du reseförsäkring och tillgång till flygplatslounger – men du får samtidigt betala för uttag samt valutapåslag.

I Sverige får du tre köpförsäkringar med bland annat allriskförsäkring – men den gäller enbart 90 dagar och har självrisk.

Inför och på resan

Du får alltid automatiskt en reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med kreditkortet. Försäkringen gäller för dig, din partner samt hemmaboende barn som är max 23 år. Här ingår bland annat olycksfallsförsäkring, ankomstförsening, försening av bagage och avbeställningsskydd.

Med kreditkortet kan du utnyttja Menzies lounger på Arlanda och Landvetter till ett rabatterat pris. Få fri tillgång till wifi, dryck, snacks, tidningar och framförallt en lugn plats i väntan på planet.

Exempel – Flygplatslounger som ger lugn och ro

Flygplatser är i regel en hektisk plats så du söker dig gärna till de lugnare loungerna när du är på resa. När ni väntar på planet på Arlanda kan du och din son (under 12 år går in gratis) ta en lugn stund med tidningar, TV, läsk och kaffe. För ett besök betalar du 180 kr istället för ordinarie 350 kr.

SEB Credit är ett Mastercard vilket innebär att du kan använda det över hela världen. Men fundera över hur mycket du kommer köpa med kortet på utlandsresan eftersom valutapåslaget är 1,65% och du får betala 35 kr per automatuttag.

 

I vardagen – Säkrare shopping

I vardagen ger SEB Credit dig en säkrare shopping. Det sker med tre försäkringar.

Betalar du en vara med kreditkortet ingår automatiskt prisskydd i 90 dagar. Hittar du samma vara till minst 300 kr bättre pris kan du få prisskillnaden via försäkringen. Som mest betalas 14 000 kr via denna försäkring per tillfälle. Men kom ihåg att varan inte får vara på rea eller liknande kampanj för att prisskyddet ska gälla.

Köpskydd (även kallad allrisk) innebär att du får pengarna tillbaka om varan blir stulen eller går sönder via olyckshändelse. Försäkringen gäller i 90 dagar efter att du köpt den och har 370 kr i självrisk. Högst ersättning per vara är 23 000 kr.

Exempel – Så kan köpskydd fungera

I början av januari köper du en skinnsoffa för 18 000 kr. Två månader senare rasar en lampa över soffan och rispar upp stora märken. Detta efter att du råkat knuffa till lampan av misstag. Har du hemförsäkring kan du ringa gällande försäkringsbolag och få ersättning för skadan, om du har allriskförsäkring. Räkna med en självrisk på 1500 kr. Använder du kreditkortsförsäkringen betalar du bara en självrisk på 370 kr.

Betalar du vitvaror eller hemelektronik med kreditkortet får du ett ytterligare garantiår utöver vad tillverkaren erbjuder. Totalt kan du max få 3 års garanti på en produkt.

Nackdelar med kortet

Har du paketlösningen ”Enkla vardagen” och gärna samlar hela din ekonomi hos SEB? I så fall passar SEB Credit dig perfekt. Ett kort som du därmed kan få utan årsavgift och uttagsavgift. För dig är smidighet och köpförsäkringar viktigt då det kortets styrkor.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.