Santander Mitt Kort+

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Inget valutaväxlingspåslag vid köp i annan valuta
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Santander Mitt Kort+ är kreditkortet för dig som vill inte vill betala valutapåslag utomlands. Dessutom kan du få rabatter hos ca 200 butiker online.

Kreditkortets största fördel är att det inte har valutapåslag, något som är ovanligt bland kreditkort. Rabatter hos E-butiker är också en fördel även om du kan få rabatter hos fler E-butiker med exempelvis re:member flex.

Villkor

Årsavgift: 195 kr
Ränta: 15,0 %
Effektiv ränta: 17,6 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 4,17 % av skulden – dock minst 150 kr

Krav

Bonus

Någon bonus ges inte med Santander Mitt Kort+. Banken har istället valt att fokusera på en mängd rabatter. Se nästa punkt.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

De två största fördelarna med Santander Mitt Kort+ är att det är utan valutapåslag (bra på resan) samt att du kan få rabatt i 200 E-butiker (bra i Sverige).

Via återbäringsprogrammet får du återbäring hos bland annat Åhlens, Mekonomen, Adlibris och SmartaSaker.

Försäkringar

Med Mitt Kort+ ingår en kompletterande reseförsäkring. Betala resor med kortet och få exempelvis ersättning om planet är försenat, bagaget kommer bort på vägen eller om du behöver beställa av resan på grund av sjukdom eller olycka.

Som tilläggsförsäkring finns kreditskydd. Du betalar 1% av kreditskulden varje månad och om du blir arbetslös eller sjukskriven betalas din månadsfaktura.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Santander Mitt Kort+

Du kan med fördel använda Mitt Kort+ både när resan köps, på resan och vid shopping. Kortet har alltså fördelar vid flera olika tillfällen.

Inför resan

Betalar du resan minst till 75% med kortet ingår kompletterande reseförsäkring. Den gäller för dig, din partner och barn under 23 år. Så länge som resan betalas med kortet täcker försäkringen – även om du som kortägare inte följer med.

Med försäkringen får du ersättning vid avbeställning, försenat bagage, personförsening, outnyttjad aktivitet, olycksfall m.m. 

På resan

Kommer du använda kreditkortet mycket utomlands? Då är Santander Mitt Kort+ ett bra alternativ eftersom kortet inte har något valutapåslag. Du spar därmed 1 - 2% på varje inköp.

Exempel – Så mycket kostar valutapåslaget

Du reser regelbundet till Tyskland och Danmark och har med dig ditt kreditkort för att köpa mat och boende. Varje månad betalar du ca 6000 kr i utländsk valuta. Hade du haft ett kreditkort med 2% i valutapåslag hade du på ett år betalat 1440 kr i valutapåslag. En kostnad du undviker med Santander Mitt Kort+.

I vardagen – Billigare shopping

När du använder kreditkortet i Sverige är det kortets återbäringsprogram som är dess största fördel. Du registrerar ditt kreditkort, laddar hem ett plugin till webbläsaren och får notis varje gång du handlar från en E-butik som ger rabatt.

Exempel – Så mycket sparar återbäringsprogrammet

Under ett år handlar du kläder på Bubbleroom för 4000 kr, hudvårdsprodukter hos Bloomify för 1000 kr, apoteksprodukter hos Apoteket för 1000 kr och leksaker på Bamba för 1000 kr. Till sommaren bokas hotell på Nordic Choice Hotell för 4000 kr och du pressar matkostnaden med inköp på Matsmart för 5000 kr. Det ger återbäring på 360, 80, 70 kr 50, 300 och 300 kr. Totalt har du sparat 1160 kr.

Nackdelar med kortet

Söker du ett kreditkort utan valutapåslag kan Mitt Kort+ vara ett mycket bra alternativ. Men kortet passar även dig som söker många rabatter hos E-butiker. Via återbäringsprogrammet får du rabatt på allt från hotellnätterna till julklapparna.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.