Rebilla-kortet

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 51 räntefria dagar
  • Inget valutaväxlingspåslag vid köp i annan valuta
  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Ränta från 5,0 %

Om kortet

Kreditkortet från Rebilla passar dig som uppskattar hög bonus.

Passar dig som...

De största fördelarna med Rebillas kreditkort är den höga bonusen och att kortet inte har några fasta avgifter. 

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 5,0 – 25,0 %
Effektiv ränta: 4,4 – 23,8 %
Räntefritt: Upp till 51 dgr
Maxkredit: 50 000 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Korttyp:
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden

Krav

Bonus

Med Rebilla får du två tydliga fördelar. En hög bonus och minimalt med avgifter. Är det vad du önskar av ett kreditkort kan detta vara det bästa kreditkortet för dig.  

Bonusprogrammet är både generöst och enkelt. Varje gång du handlar med kortet ges 2% i bonus som automatiskt dras av på kommande faktura. En gräns finns däremot på att du maximalt får 1000 kr i bonus per kalenderår. Det motsvarar inköp på 50 000 kr. 

Är ni två vuxna i hushållet? – Teckna varsitt kort för totalt 2000 kr i bonus per år. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Att kortet inte har årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag är en stor fördel. Så länge hela beloppet på fakturan betalas uppstår alltså inte en enda krona i avgift. Framöver ska ytterligare förmåner komma så som exempelvis reseförsäkring och ytterligare försäkringar.  

Försäkringar

Enligt kundtjänst kommer kortet snart få reseförsäkring. Än så länge finns däremot inte någon försäkring på kortet. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Rebilla-kortet

Mer om Rebillas kreditkort

Rebilla har både fördelar och nackdelar på utlandsresan. Hemma i Sverige är det bonusen som är kortets stora fördel. 

Inför och på resan

Rebilla säger att reseförsäkring ska komma framöver. 

Kortet har en spärr som innebär att maximalt 1000 kr kan tas ut per vecka. Planerar du en utlandsresa kan kreditkortet vara bra att ta med utifrån att det inte har några avgifter utomlands. Men komplettera i så fall med ett ytterligare kort med högre uttagsnivå. 

Oavsett om kreditkortet används i Sverige eller utomlands uppkommer inte några avgifter. Kortet är utan årsavgift och har varken uttagsavgift eller valutapåslag. Handlar du mycket i utländsk valuta bör du välja ett kort utan valutapåslag och Rebilla kan vara ett mycket bra alternativ. 

Exempel: Så mycket spar du med avgiftsfritt kort

De flesta kreditkort har uttagsavgift på ca 3 % och minst 35 kr. Dessutom är det mycket vanligt med valutapåslag på 1,5 – 2 % samt årsavgift på 150 - 350 kr. Alla dessa avgifter sparar du genom att välja kreditkortet från Rebilla. 

Fördelar i Sverige

Med Rebillas kreditkort får du Sveriges högsta kreditkortsbonus. Alla inköp ger 2 % i bonus vilket är mycket högt. Men bonus ges bara upp till inköp på totalt 50 000 kr under ett år, dvs. 1000 kr i bonus. 

Exempel: Hög bonus

Du handlar med kreditlprtet för ca 6000 kr per månad. Under ett år kommer du handlat för 72 000 kr. För de första 50 000 kr du handlar ges 2 % i bonus, dvs. totalt 1000 kr. Därefter ges ingen bonus. 

Beroende på din kreditvärdighet avgör Rebilla räntesats på kreditkortet. Räntan är på mellan 4,95% och 24,95 %. Har du riktigt bra kreditvärdighet kan alltså en mycket låg ränta erbjudas. 

Rebilla är inte bara ett kreditkort med hög bonus. Det är ett helt koncept som gör det lättare för dig att få kontroll på din ekonomi. I appen, som både finns till Android och iOS, kan du se samtliga inköp, göra budget och skapa automatisk sparfunktion. Från appen kan även en rad inställningar göras på kreditkortet som exempelvis tillfällig spärrning. 

Nackdelar med Rebilla

Recensionen publicerades 2020-02-10 och redigerades senast 2020-02-10 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.