re:member flex

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 56 räntefria dagar
  • Ränta från 9,7 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit
Ansök

Om kortet

Re:member flex är ett mycket bra kreditkort för dig som:

Uppskattade fördelar med re:member flex är främst rabatterna som ges i E-butikerna samt räntefri delbetalning vid större inköp. Ett kreditkort för dig som gärna handlar online och därmed kan utnyttja de många rabatter som ges. 

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,7 – 24,7 %
Effektiv ränta: 8,1 – 21,6 %
Räntefritt: Upp till 56 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 200 kr

Krav

Bonus

Med re:member flex får du inte någon bonus. Däremot ges rabatter i över 300 E-butiker vilket innebär att du lätt kan spara stora summor varje år. För dig som handlar mycket online bör kortet ge mer tillbaka i rabatter än vad ett ”bonuskreditkort” kan ge i bonus. 

Den största förmånen med kortet är tillgänglighet till re:member reward. Använd förmånsprogrammet och få bland annat 10 % hos Apoteket, 10% hos Ellos och 5% hos Lekmer. Någon övre gräns för hur mycket du kan spara på ett år finns inte. 

En annan förmån som ingår är räntefri delbetalning. Läs mer om förmånerna längre ner.  

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

Den försäkring som ingår i kortet är en reseförsäkring med avbeställningsskydd. En liknande reseförsäkring som hittas hos de flesta kreditkort. 

Söker du ett kreditkort med flera försäkringar kan du däremot teckna ”Trygghetspaketet” för 129 kr per år. Då får du avbeställningsskydd för evenemang, allrisk på hushållsmaskiner och elektronik i 2 år samt prisgaranti. 

Är det däremot ett kreditkort med många försäkringar du vill ha rekommenderar vi ett annat kreditkort. Fördelen med re:member flex är primärt att det är gratis och att rabatter ges i så många E-butiker. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om re:member flex

Boka flyg, båt, buss samt hotell eller annat boende via re:member reward och få rabatt på köpet. Bara på hotell går det att få 5 - 10% i rabatt. Köper du en resa ingår automatiskt en reseförsäkring med avbeställningsskydd och ett flertal andra försäkringsdelar. 

Exempel – Rabatt och försäkring på resan

Genom att du använder re:member reward får du 10% på hotellbokningarna via Hotels.com och 110 kr i rabatt på flygbiljetten via Flygvaruhuset.se. Köper du en resa ingår även reseförsäkringen automatiskt. 

Några dagar innan du ska åka bryter du foten och får ett läkarintyg på att du inte bör resa. Genom att visa upp läkarintyget kan kreditkortets avbeställningsskydd användas och du får pengarna tillbaka. 

(Reseförsäkringen innehåller flera olika försäkringsdelar. Avbeställningsskydd är enbart en av dessa) 

I vardagen vid shopping

Det är främst i vardagen och när kortet används vid shopping som du kommer upptäcka de förmåner som ges. Detta både med rabatter, räntefri delbetalning och möjlighet att föra över pengar till bankkontot. 

Rabatt

Rabatten ges via re:member reward och är vanligtvis 5 -10 % på inköpssumman. Men det finns även både större och mindre rabattnivåer. I och med att rabatt ges hos 300 butiker eller tjänsteföretag online finns stora summor att spara. 

Räntefri delbetalning & betalningsfria månader

Köper du en vara på 3000 kr till 20 000 kr kan du välja räntefri delbetalning. Välj delbetalning och betala 57kr/mån i administrationskostnad. Därmed blir detta alternativ ofta betydligt billigare än att betala räntan på kortet. 

Du kan även aktivera betalningsfri månad två gånger per år. Det aktiverar du under ”Mina Sidor” och behöver då inte betala en krona den månaden. 

Överföring till konto

Du kan även överföra pengar från kreditkortet till ditt bankkonto. Ett sätt att billigt låna mindre summor under kortare period. Kom ihåg att ränta då betalas från överföringsdagen. 

Exempel på rabatt

I Sverige köper vi julklappar för i medel 3000 kr och onlinehandeln ökar kraftigt. Om du köper på Outnorth för 1000 kr, på Lekmer för 1000 kr och på ICA Upplevelser för 1000 kr kommer du få totalt 230 kr i rabatt. 

Lägg sedan till de tre hotellnätterna till sommarsemestern som bokas via Hotels.com för 4000 kr och du har ytterligare 400 kr i rabatt. Under året köper du även kläder för totalt 3700 kr hos antingen Ellos, Happy Socks, Johnells eller Lindex och du har ytterligare 370 kr i rabatt. 

Bara dessa inköp ger alltså 1000 kr i rabatt under ett år. Detta med ett gratis kreditkort. 

Nackdelar med kortet

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-24 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.