OKQ8 Kreditkort

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 2 % i bonus
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

OKQ8´s kreditkort passar dig som:

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 15,0 %
Effektiv ränta: 17,5 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: VISA
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Handlar du ofta/gärna på OKQ8 har du stora fördelar i att välja deras kreditkort. Även om det finns flera förmåner på kortet så är det till deras kunder som de ger mest tillbaka. 

Med OKQ8 får du bonus på ”alla” inköp. De tillfällen du då inte får bonus är om du betalar på en annan bensinstation, köper tobak, spel, presentkort eller apoteksvaror. Bonusen är 0,3 % men betalar du varor på OKQ8 med checken dubbleras dess värde. Handlar du ibland på OKQ8 är detta alltså bästa alternativet – därmed kan bonusnivån räknas på 0,6%.

Utöver bonus går det även att få återbäring. Hur stor återbäringen blir beror på företagets vinst. Men siffror från 2018 visar på god återbäring. Skulle samma siffror gälla kommande år får du 20öre/litern på drivmedel på bemannade stationer, 5 öre på obemannade stationer och 2% på övriga inköp hos OKQ8.   

De förmåner som du får med kreditkortet är främst förknippat med inköp hos OKQ8. Du får bonus, återbäring, rabatter och erbjudanden. 

Som medlem i OKQ8 får du även billigare elavtal, olycksfallsförsäkring och rabatter hos samarbetspartners.

Bonus: 0,30 – 2,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 75 – 500 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Upp till 0,20 kr/liter

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

Alla resor som du betalar minst 75% med kortet får reseförsäkring. När du betalar en resa eller flygbiljett bör du alltid använda ett kreditkort. Både för att reseförsäkring ingår samt att du får tillbaka pengarna om flygbolaget går i konkurs. 

Vill du ha extra trygghet på vägen? Teckna tilläggsförsäkringen OKQ8 BackUp. Den finns i två nivåer både för bil, lastbil, husbil, husvagn och moped. Ersätter självrisken vid skada, assistans vid driftstopp, hyrbil under reparation, renovering vid feltankning med mera. Högsta nivån kostar 125 kr per månad. 

Även olycksfallsförsäkring kan tecknas via OKQ8. Bägge dessa försäkringar är inte direkt kopplade till kortet så du kan teckna dem även om du enbart är medlem. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om OKQ8 Kreditkort

Inför och på resan finns tre stora fördelar med kreditkortet. Du får billigare drivmedel hos OKQ8, en reseförsäkring om du betalar resan med kortet samt rabatt hos Apollo och TTLine. 

Väntar en bilsemester i Europa i sommar kan du alltså spara en hel del på att teckna och använda kortet. Inte minst eftersom det inte har någon årsavgift. 

Exempel – Rabatt och försäkring på resan

En biljett för en bil och två passagerare mellan Trelleborg Travemünde kostar i juni ca 200 Euro. Med kreditkortet får du 20 - 40 Euro i rabatt. Resan täcks även av reseförsäkringen som därmed kan ge dig ersättning om färjan är försenad. 

Reseförsäkringen ger trygghet i 60 dagar och försäkrar familjens barn upp till att de är 23 år. Här ingår bland annat ersättning för försenat bagage och ersättning vid personskada.  

I vardagen

Sätter du in pengar på kortet får du 0,75% i ränta. Räntan är däremot lägre än vad som går att få hos flera nischbanker. Sparräntan är alltså inte ett av kortets stora fördelar. 

Två gånger per år kan du välja betalningsfri månad. Det betyder förenklat att du inte behöver betala något på kreditkortsfakturan. 

Om du använder tjänsten Betalo kan du betala räkningar med ditt kreditkort från OKQ8. På så vis får du räkningen betald med hjälp av krediten på kortet. Kostnaden kommer alltså läggas på kommande faktura. Kostnaden är bara 0,3 % av fakturan. Betalningar av räkningar även bonusgrundande. 

Exempel – Betala räkningar med fakturan

När månadens fakturor ska betalas inser du att det saknas 4000 kr. Du tar då fram ditt kreditkort från OKQ8 och går in på Betalo.se där du registrerar ett gratis konto. Räkningen betalas sedan med kortet. Eftersom betalningen räknas som kortbetalning skapas ingen räntekostnad i detta läge. 

Nästa månad kommer räkningen från OKQ8. Där kan du se betalningen på 4000 kr och kostnaden på 12 kr. Ett extremt billigt sätt att skjuta upp en faktura en månad. Nu kan du välja att betala hela fakturan eller delbetala den över flera månader. Men väljer du delbetalning uppstår kreditkortets räntekostnad.  

Nackdelar med kortet

Tanka-fel-förskäring är en försäkring som ingår i de flesta bensinkort men alltså inte hos OKQ8

Därmed inget kort att ta med på resan eller som bör användas för att ta ut kontanter

OKQ8 är ett kreditkort för dig som ofta handlar hos dem. Det är där som rabatterna, bonusen och återbäringen går att få. I övrigt är det få andra rabatter hos samarbetspartners - även om rabatten hos TT Line är klart positiv. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-03 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.