Nowo Kreditkort

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Upp till 150 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

Nowo´s kreditkort är ett utmärkt kort för dig som vill ha:

De största fördelarna med NOWO´s kreditkort är de många olika sätt som du kan förenkla ditt sparande på. Dessutom får du bonus på ditt sparande.  

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 14,3 – 18,3 %
Effektiv ränta: 16,6 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 150 000 kr
Uttagsavgift: 2,97 %
Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

NOWO är utan årsavgift och har flera sparfunktioner. Främst är det sparfunktionerna som är dess fördel. 

NOWO ger dig tillgång till två bonus/återbäringsprogram. 

För det första ges sparåterbäring vid inköp hos över 1000 E-butiker. Betala med valfritt betalningsalternativ och få återbäringen insatt på deras aktiefond. Ladda hem NOWO-knappen och du ser direkt om E-butiken är ansluten till återbäringsprogrammet eller inte.

Det är andra ”sparbonus” som motsvarar 0,5% av det du sparar. Sparar du 5 000 kr via Autospar ger NOWO en bonus på 25 kr. Läs mer under ”Förmåner” nedan. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Den mest unika funktionen med NOWO är ”Autospar”. Du väljer hur många procent som ska avsättas till sparande på alla köp du gör. Har du angett 3 % och handlar med kortet för 10 000 kr en månad kommer du betala 300 kr extra på kreditkortsfakturan – pengar som avsätts till en aktiefond. Välj mellan att spara 1 – 10 %. Pengarna samt bonusen avsätts till en fond för exempelvis ett pensionssparande. Du kan däremot ta ut pengarna i förväg. 

I den tillhörande appen finns även andra sparfunktioner så som att man kan göra en daglig överföring, eller spontan överföring, till sparandet.

Försäkringar

Någon försäkring ingår inte med detta kreditkort. Det är därmed ett av de mycket få kreditkort som inte har reseförsäkring. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Vi känner inte till vilka försäkringar som finns när du tecknar Nowo Kreditkort.

Mer om Nowo Kreditkort

NOWO är ett kreditkort som ger fördelar i sparandet – men vid utlandsresan bör annat kort användas.   

Inför och på resan

Någon reseförsäkring ingår inte. Ska du köpa en utlandsresa rekommenderas därför att köpet sker med ett annat kreditkort så att du täcks av en kompletterande reseförsäkring. 

Betalar du med kortet utomlands uppstår en valutaväxlingskostnad på 1,97 % och vid uttag kostar det alltid 2,97 % och minst 35 kr. 

Så spar du pengar med NOWO

Har du svårt att komma igång med att pensionsspara? NOWO vill underlätta detta med NOWO Autospar. Varje gång du betalar med kortet ökas beloppet med den procentsats som du har inställt i appen. Denna extrakostnad är pengar som betalas in till en aktivt förvaltad aktiefond. 

Ställ in att pengar ska dras från kortet varje dag eller sätt undan pengar om du exempelvis fått en ovanligt stor lön. 

Hos ca 1000 E-butiker ges sparbonus. Ett enkelt sätt att se om E-butiken är med i återbäringsprogrammet är att ladda hem NOWO-knappen till datorn. Du får då en mindre notis om du är inne på en E-butik där du kan få sparbonus. Återbäring ges även om andra betalningsalternativ är kortbetalning väljs. 

Exempel – Få sparpengar vid E-handel

Inför julen handlar du främst julklapparna online. Bland annat köper du på Jotex för 1000 kr, Adlibris för 500 kr och 2500 kr på Radiostyrdamodeller.se. Dessa inköp tillsammans skapar 50+30+100=180 kr till ditt sparande. Helt utan kostnad. 

NOWO ger dig 0,5 % i sparbonus på den summa du själv sparar via autospar.  

Via appen kan du göra enkäter och tjäna ytterligare sparpengar. Ersättningen är 3 – 10 kr per enkät beroende på hur lång tid de förväntas ta.

Nackdelar med NOWO kreditkort

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.