Nordea Mastercard Silver

  • Inget valutaväxlingspåslag vid köp i annan valuta
  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Ränta från 13,2 %

Om kortet

Nordea Credit passar dig som är förmånskund hos Nordea och uppskattar rabatt hos Best Western, Preem och Avis samt personligt anpassade erbjudanden.

Den största fördelen med kreditkortet är de rabatter och erbjudanden som finns att välja på. Det kan bli lönsamt – förutsatt att de utnyttjas.

Villkor

Årsavgift: 320 kr
Ränta: 13,2 %
Effektiv ränta: 18,5 %
Räntefritt: Upp till dgr
Maxkredit: 50 000 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Någon bonus får du inte med Nordea Credit. Banken har istället valt att fokusera på rabatter och erbjudanden.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Med Nordea Credit får du tillgång till två separata rabattvägar.

De fasta rabatterna hittas på hemsidan. Det är allt från 10 – 20 hos Best Western till 15% hos Interflora.

De personliga rabatterna ges via förmånsprogrammet Meniga Rewards. Du kopplar kreditkortet till appen och får anpassade rabatter utifrån ditt köpmönster. En klar fördel eftersom du då får rabatter som verkligen gör skillnad- istället för rabatter som inte är intresserad av.

Försäkringar

De försäkringar som du får tillgång till via kortet är allriskförsäkring, leveransförsäkring, reseförsäkring och självriskförsäkring vid assistans och bärgning. Använd därför alltid kortet när du köper resor, handlar via E-butiker eller köper elektronik och vitvaror.

Läs mer om försäkringarna längre ner i artikeln.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Nordea Mastercard Silver

Inför och på resan – Försäkringar och rabatter

Om du har kreditkortet Nordea Credit bör det alltid användas när resor ska betalas eftersom du då får en reseförsäkring. Exempelvis ingår avbeställningsskydd på 15 000 kr per person och bagageförsening som ger 2000 kr per person förutsatt att bagaget är försenat minst 6 timmar. Reseförsäkringen gäller i 60 dagar och gäller både för dig och din familj (barn upp till 23 år).

Önskas högre ersättningsnivåer bör istället Nordea Gold väljas.

Andra fördelar på resan är rabatt hos Preem, Best Western, Birka Cruises och flera andra reserelaterade företag. Dessutom ingår självriskreducering vid bärgning och assistans.

Exempel när reseförsäkringen kan ersätta

Ni har köpt en flygbiljett med kreditkortet för att åka till Prag en helg. Men på grund av tekniska problem blir avresan förskjuten 24 timmar. Ni kan då få ersättning för ”ersättning för nödvändiga och skäliga merkostnader” om ni spar kvitton. Som mest ersätts 2000 kr per person.

Blir ditt kreditkort stulet? Kontakta Nordea och de hjälper dig att få upp till 20 000 kr hos ett lokalt bankombud. Men eftersom det kostar 500 kr rekommenderar vi istället att ha med två kort som förvaras på olika ställen.

Att köpa resan med kortet har alltså en tydlig fördel. Att ta med sig kortet på resan är däremot inte lika fördelaktigt eftersom du måste betala 2% och minst 40 kr vid uttag och 1,55% i valutapåslag.

 

Hemma i Sverige – Försäkringar och fakturabetalning

När du köper en TV alternativt vitvaror för minst 2000 kr får du automatiskt en allriskförsäkring som gäller i tre år. Du måste betalat hela summan med kortet.

Om du beställer något över internet och det inte blir levererat eller är trasigt vid leverans utnyttjar du leveransförsäkringen och får upp till 25 000 kr tillbaka.

Nordea Credit är kompatibelt med Google Pay, Samsung Pay och Apple Pay. Betala enklare och snabbare med kreditkortet kopplat till mobilen

Betala räkningar med kreditkort från Nordea via den externa tjänsten Betalo. Du kan skapa ett gratis konto på Betalo och sedan använda tjänsten för att betala med kreditkortet. Avgiften är reducerad till 0,7% av beloppet.

Exempel – Betala hyran med kreditkortet

När det är dags att betala hyran saknas det 3000 kr. Lösningen är att använda Betalo. Logga in och genomför betalningen av hyran med kreditkortet. Hyran blir betald i tid och kostnaden hamnar på kommande kreditkortsfaktura. Kostnaden blir enbart ca 10 kr.

Nackdelar med kortet

Betala med mobilen, få personliga erbjudanden samt rabatter hos flera företag inom resor. Kan du utnyttja rabatterna kan detta kreditkort ge en hel del tillbaka.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.