NK Nyckeln

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Upp till 2 % i bonus

Om kortet

NK Nyckeln är kreditkortet för dig som uppskattar att handla på varuhuset NK. Samla bonus på alla inköp, få rabatter och speciella erbjudanden. Ett premiumkort som främst vänder sig till dig som älskar NK.

De största fördelarna med NK Nyckeln är just rabatterna, bonusen och övriga förmåner som ges till de som handlar på NK. Visserligen får du även reseförsäkring men det är på varuhuset som fördelarna väger tyngst.

Villkor

Årsavgift: 295 kr
Ränta: 16,1 %
Effektiv ränta: 19,2 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 40 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 40 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 0 kr

Krav

Bonus

Med NK Nyckeln får du 0,5 poäng per krona oavsett var kortet används. Dessa poäng är däremot inte nivågrundande vilket inköp hos NK är där det även ges 1 poäng per krona. Poängen kan du sedan använda för att köpa saker på NK.

När du har 5000 poäng kan du använda dessa för att köpa produkter hos NK för 100 kr. Det motsvarar 2% i bonus på NK och 1% i övriga butiker. En hög bonus för att vara kreditkortsbonus. Används kortet till de flesta inköp i vardagen kommer du få över 1000kr att handla för per år.

Bonus: 1,00 – 2,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 250 – 500 kr i bonus
Bonusen kan användas: Bonuspoängen kan användas på varuhuset NK.
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Handlar du gärna på NK kommer du också kunna ta del av kreditkortets förmåner på bästa sätt. Utöver bonusen (som är högst vid inköp på NK) får du förtur till reor, unika erbjudanden och inbjudningar. Du kan därmed se kreditkortet som en slags ”VIP” för medlemmar hos NK.

Försäkringar

Med NK Nyckeln ingår en reseförsäkring som kompletterar reseförsäkringen som du har i din hemförsäkring. Betalar du resan med kortet (minst 75% av värdet) aktiveras försäkringen. Någon annan försäkring ingår inte.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om NK Nyckeln

Även om en reseförsäkring ingår i kortet så är det vid shopping som du kommer hitta de största fördelarna med kortet.

Inför och på resan

När du betalar resor med NK Nyckeln får automatiskt en kompletterande reseförsäkring. Det är däremot den enda fördelen som ges på resan.

Reseförsäkringen har avbokningsskydd, resestart, bagageförsening, olycksfallsförsäkring, hole-in-one-försäkring och självriskeliminering på bostads- och bilförsäkringen hemma i Sverige när du är på resa. Avbeställningsskyddet gäller för 15 000 kr per person och 45 000 kr per familj.

Det finns alltså en fördel i att du betalar resan med kortet. På resan är det däremot avgift för uttag samt valutapåslag. På resan finns alltså bättre kort.

                             Exempel – Så kan avbeställningsskyddet fungera

Du har köpt en All-inclusive resa via ett resebolag för 12 000 kr. Tack vare att du betalar resan med kreditkortet får du en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Två dagar innan avresa bryter du ett ben och läkare skriver intyg på att du inte bör resa. Därmed får du pengarna för resan tillbaka från kortets försäkring.

Hade resan genomförts hade kreditkortet kunnat varit med på resan. Eftersom du betalat resa, boende och mat i Sverige kommer inköpen på resan inte bli några större belopp. Därmed påverkar valutapåslaget inte mycket.

 

I vardagen – Bättre och billigare shopping

Det är framförallt i vardagsshoppingen som du kommer uppleva vilka förmåner som NK Nyckeln ger.

Uppgradera ditt NK medlemskap till NK Nyckel Mastercard och få 15 000 poäng så fort du gjort ditt första köp på minst 300 kr.

Sätter du in pengar på kortet ges en ränta på 0,6%. När du sen använder kortet kommer först köpen ske med insatta medel och sedan används krediten.

Handlar du på NK får du 1poäng per krona vilket motsvarar 2% i bonus. Handlar du i övriga butiker får du 0,5 poäng per krona vilket motsvarar bonus på 1%. Du får alltså en relativt hög bonus och detta oavsett var du än handlar.

                             Exempel – Så mycket ger bonusen

Du handlar i genomsnitt för 2500 kr per månad på NK och för 7500 kr i andra butiker. Det ger totalt en bonus på 1500 kr per år. Bara för att du använder kortet i vardagen.        

Har du NK Nyckeln kommer du även få inbjudningar till speciella event och reor samt få rabatterbjudanden hos NK.

Nackdelar med kortet

Svagheten med kortet är att det är så starkt knutet till NK. Du får exempelvis inte rabatter hos något annat företag. Men det är även kortets störta fördel…Om du gärna handlar på NK kommer kortet ge dig både bonus, erbjudanden och unika event.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.