MQ Mastercard

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Upp till 8 % i bonus
  • Upp till 80 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

MQ´s kreditkort passar dig som ofta handlar på MQ. Här ingår bland annat:

Den största fördelen med kreditkortet från MQ är att du direkt förflyttas till guldnivå samt får bonuspoäng oavsett var du använder kortet. 

Villkor

Årsavgift: 500 kr
Ränta: 14,2 %
Effektiv ränta: 21,7 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 80 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 12 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Det bonusprogram och förmåner som ingår i kreditkortet premierar dig som gärna handlar på MQ.  

Om du är medlem hos MQ får du alltid poäng på inköp hos dem. Med kreditkortet får du 10 % mer poäng och dessutom även poäng på köp i andra butiker. Poängen växlas sedan till värdecheckar som kan användas i en MQ-butik (ej online). Inköp på MQ ger 4 – 8 % i bonus. 

Bonus: 4,00 – 8,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 1 000 – 2 000 kr i bonus
Bonusen kan användas: Bonuscheckar på MQ, olika värde beroende på medlemsnivå.
Rabatt vid tankning: Upp till 0,10 kr/liter

Övriga förmåner

Tycker du om att handla på MQ? Det är förutsättningarna för att du ska kunna ta del av de förmåner som ingår. Med kreditkortet förflyttas du direkt till Guld-nivå i kundklubben och får därmed större bonus och fler erbjudanden. Dessutom samlar du poäng oavsett var du använder kreditkortet. Varje år får du även ett presentkort på 500 kr att använda hos MQ (lika hög som årsavgiften). 

Försäkringar

En reseförsäkring ingår och aktiveras om du betalar minst 50 % av en resa med kreditkortet. Försäkringen gäller även exempelvis vid stughyra eller hyra av lägenhet till semestern. 

Reseförsäkringen innefattar bland annat avbeställningsskydd, försening av allmänt färdmedel och bagageförsening. Den gäller för dig, din partner samt barn upp till och med 22 år som bor på samma adress. Några andra försäkringar ingår inte. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om MQ Mastercard

Med kreditkortet får du unika erbjudanden, bonus och rabatter hos MQ. Visserligen finns även vissa andra fördelar med det vid handel hos MQ som de största fördelarna hittas. 

Inför och på resan

Ska du boka fjällsemester eller utlandssemester? Betala med kreditkortet och en reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår. Mer om försäkringen kan läsas under rubriken ”Försäkringar”.

Få 10 öre rabatt per liter om du tankar på Circle K-stationer. 

Med valutapåslag på 1,5 % och uttagsavgift på 3 % (minst 35 kr) bör du lämna kortet hemma på längre utlandsresor. På en förbetald charterresa blir kostnaderna däremot inte speciellt höga. 

Exempel: Så mycket kostar kortet utomlands

Du köper en charterresa på en vecka till Frankrike. Under resan handlar du för 6000 kr med kortet och gör två kontantuttag. Totalt uppstår kostnader på ca 160 kr för uttag och valutväxlingspåslag. 

 Som shoppingkort

Med kreditkortet förflyttas du automatiskt upp till Guld-nivån i MQ´s kundklubb. Därmed ges fler förmåner än på lägre nivåer inom kundklubben. 

Betala med kreditkortet hos MQ och få 10 % mer bonuspoäng mot om du betalat med annat kort och varit medlem hos dem. 

Varje år får du en värdecheck på 500 kr. Värdechecken kan enbart användas hos MQ. Eftersom årsavgiften är 500 kr kan det ses som en ”återbetalning” av årsavgiften. 

Samla även poäng i andra butiker. Alla inköp ger poäng. 

Nackdelar med MQ kreditkort

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.