Moregolf Mastercard

  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Upp till 160 000 kr i kredit

Om kortet

MoreGolf är kreditkortet för dig som spelar golf. Du får ”mer golf för pengarna” genom både bonus på alla inköp, rabatter och erbjudanden.

Den största fördelen med kreditkortet är bonusen och rabatterna. Men många uppskattar även att det är ett kombinerat kreditkort och medlemskort. Boka banor, tävlingar eller sänk ditt handicap med kreditkortet.

Villkor

Årsavgift: 295 kr
Ränta: 15,6 %
Effektiv ränta: 16,5 %
Räntefritt: Upp till 55 dgr
Maxkredit: 160 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 45 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 29 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 150 kr

Krav

Bonus

Med MoreGolf får du en av de högsta bonusnivåer som ges med kreditkort. Var du än betalar med kortet får du 1 poäng per krona. När du når 10 000 poäng ges en värdecheck på 100 kr. Det innebär en bonus på 1% på samtliga inköp.

Bonuscheckarna löser du in hos någon av kortets samarbetspartners. Bland annat är det Best Western, Europcar och Golfstore. Dessutom kan de användas hos samtliga golfklubbar som är anslutna till Svenska Golfförbundet.

Bonus: 1,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 250 kr i bonus
Bonusen kan användas: Bonuschecken kan användas hos MoreGolf's partners samt på alla golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet.
Rabatt vid tankning: Upp till 0,15 kr/liter

Övriga förmåner

Utöver en hög bonus får du även flera rabatter och förmåner hos samarbetspartners. Främst är det inom resor. Planera golfresan och en hel del rabatt kan hittas.

Exempel på rabatter är 10% hos Europcar, 15öre/l hos Preem, 10 – 20 % hos Best Western och billigare inträde till Menzies lounger på Arlanda och Landvetter.

Försäkringar

Det finns många kreditkort som har hole-in-one försäkring – men bara ett kort där försäkringen känns precis mitt i prick…Med ”golfkreditkortet” får du 1000 kr om turen är framme.

Betala minst hälften av resekostnaden och en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår utan kostnad. Reseförsäkringen gäller för din familj (barn upp till 23 år) förutsatt att de är skrivna på samma adress.

Utöver de klassiska försäkringsdelarna ingår även avbeställningsskydd för tilläggsarrangemang som exempelvis green fee eller andra avgifter. En unik försäkringsdel är självriskskydd för golfutrustning.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Moregolf Mastercard

Att MoreGolf är ett golfkreditkort är tydligt. Rabatter, bonus och erbjudanden hittas främst inom golf och resor. Men du kan även välja på flera olika betalningsmöjligheter.

Inför och på resan/golfresan

Ska du betala en resa bör du alltid använda ditt kreditkort. Använder du MoreGolf, och betalar minst halva summan med kortet, får du reseförsäkringen aktiverad. Avbeställningsskyddet är på 30 000 kr per person (90 000 kr per kort). Ersättning ges även vid missat anslutningsflyg, bagageförsening, personförsening, olycksfall och självriskeliminering för hyrbil utomlands.

Här ingår även två golfrelaterade försäkringar med Hole-in-one försäkring och självriskskydd för golfutrustning.

Visserligen har kortet valutapåslag på 1,65% och uttagsavgift på 3% och minst 45 kr. Men samtidigt ges ju 1% i bonus på inköpen på resan.

Ta för vana att betala mat, kläder, julklappar och resor med kreditkortet. För varje krona du spenderar ges 1 poäng. Vid 10 000 poäng ges en check på 100 kr. Det innebär alltså en bonus på 1% vilket är högt för kreditkort. Dessutom kan du använda checken på alla golfbanor som är anslutna till Svenska Golfförbundet samt hos en rad samarbetspartners.

Med kreditkortet kan du justera ditt handicap, boka starttider och anmäla dig till tävlingar. Ett kreditkort och medlemskort i ett.

Hos Golfstore ges ett nytt erbjudande varje månad. Det kan vara allt från 20 % på ett specifikt klädmärke till ”ta tre betala för två”. Här kan alltså höga rabatter ges på golfutrustning.

Även hos Best Western får du stora rabatter. Hotellnätter måndag-torsdag har 10 % rabatt medan fred-söndag ger 20 %. Ett sätt att pressa priset på golfresan förutsatt att Best Western har hotell i närheten av banan.

Andra rabatter är billigare loungebesök på Landvetter och Arlanda, 15 öre rabatt per liter hos bemannade Preemstationer och 10% hos Europcar.

 

I vardagen – Enklare betalning

Med räntefri delbetalning, betalningsfria månader och möjlighet att föra över pengar till bankkontot finns flera olika betalningsmöjligheter.

Med kreditkortet kan du aktivera delbetalning av golfklubbens årsavgift. Helt räntefritt och på 6 eller 12 månader. Däremot kostar det 29kr per månad i delbetalningsavgift.

De dyrare varorna kan du delbetala i 6, 12 eller 24 månader. Aktiveras delbetalning betalas ingen ränta på beloppet utan enbart en delbetalningsavgift på 29 kr per månad.

Du köper en videokamera för 9000 kr och aktiverar delbetalning på 12 månader via kortet. Under denna period kommer du betalat 348 kr i avgift vilket motsvarar en effektiv ränta på 3,8%. Med delbetalningen betalar du alltså betydligt mindre än om du använt krediten på kortet med ränta på 15,39%.

Inom en tidsperiod av 12 månader kan du ansöka om betalningsfri månad två gånger. Du behöver då inte betala något av fakturabeloppet. Men det blir då ytterligare räntekostnad till kommande månad.

Behöver du pengar för att betala en räkning eller en skuld till en vän? För över pengar från kortet till ditt bankkonto enkelt via Mina Sidor. Minsta belopp att överföra är 500 kr och du betalar ränta från överföringsdatumet.

Nackdelar med kortet

”Bara” 1000 kr vid Hole-in-One.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.