Komplett Bank Mastercard

  • Ingen årsavgift
  • Ingen kontantuttagsavgift
Ansök

Om kortet

Kompletts kreditkort har en stor fördel – dess bonusprogram. Bonusen är betydligt högre än vad de flesta andra kreditkort kan erbjuda. Dessutom ingår ett par försäkringar. 

Passar dig som...

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 21,4 %
Effektiv ränta: 23,6 %
Räntefritt: Upp till 50 dgr
Maxkredit: 50 000 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Sett till bonus och förmåner hos kreditkortet från Komplett så väger bonusen allra tyngst. Du får 1 % i fysiska butiker, 2 % i onlinebutiker och 4 % på Komplett.se. Det är därmed kortets huvudsakliga fördel. 

Du kan välja mellan att använda bonusen hos Komplett.se eller delbetala kreditkortsfakturan med bonuspoängen. 

Några direkta förmåner, utöver bonusen, har inte kortet. Det finns däremot fördel i att kortet kan kopplas till Google Pay/Apple Pay samt att du kan välja egen PIN-kod. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas: Komplett.se
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

Betalar du en resa (flygresa, charterresa osv) ingår reseförsäkring. Du måste då betala minst 50% av resans kostnad med kortet. Här ingår avbeställningsskydd, bagageförsening, olycksfallsförsäkring med mera. 

Det ingår även köpskydd och ID-skyddsförsäkring. Läs mer under ”Mer om Kompletts kreditkort – I vardagen”

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Komplett Bank Mastercard

Planerar du att köpa en charterresa eller en flygbiljett? Betala alltid med kreditkortet eftersom du då både får reseförsäkring och skydd för flygbolagskonkurs. Tack vare att kreditkortet från Komplett är gratis kan du alltså teckna kortet enbart för att få tillgång till reseförsäkringen. En fördel på resan är att kortet inte har någon uttagsavgift. Men det finns ett valutapåslag på 1,75%.

Exempel på reseförsäkring

Du och din partner planerar en weekend till London. Ni tecknar kreditkortet från Komplett för att betala med. Nu får ni en gratis reseförsäkring på köpet. En försäkring som kan ge er ersättning vid exempelvis avbeställd resa på grund av sjukdom. Ni kan även få få ersättning vid försenat bagage, försenat flyg eller personskada. 

I vardagen

Om du använder kreditkortet till de flesta dagliga inköp kommer du få en stor årlig bonus tack vare ett generöst bonusprogram. Köper du hos Komplett får du 4% i bonus, alla onlineköp ger dig 2% och övriga inköp 1% i bonus. Som mest kan du få 500 poäng/månad och 2000poäng/år. 

Bonusen används sedan för att köpa produkter från Komplett.se. Eller varför inte använda poängen till att avbetala en kreditkortsfaktura?

Koppla kreditkortet till Apple Pay eller Google Pay och betala kontaktlöst med mobilen. Säkrare, snabbare och enklare än att använda klassisk kortbetalning. 

Välj din egen PIN-kod så du lättare kommer ihåg den. 

Om du köpt en vara (max för 25 000 kr) och den blir stulen i ditt hem eller om du blir rånad ersätts varans värde (Köpskydd i 90 dagar). Om du blir utsatt för ID-stöld får du juridisk hjälp med upp till 100 000 kr för att lösa tvister som kan uppstå. (ID-skyddsförsäkring gäller löpande)

Exempel på bonus

Du köper i genomsnitt för 2000 kr online varje månad samt för 8000 kr i övriga butiker. Varje år handlar du även för 1000 kr hos Komplett.se.

Det ger totalt 480+960+40=1480 kr i bonus per år. Pengar som du använder för att välja gratis produkter hos Komplett.se för. Bara genom att du använder kortet i vardagen får du bonus som räcker till ett flertal julklappar varje år. 

Exempel på försäkring

Du köper en ljudanläggning för 9 000 kr och installerar de i hemmet. En månad senare stjäls den vid ett inbrott. Du får då tillbaka pengarna från kreditkortsbolaget, utan självrisk.

Nackdelar med kortet

Även om det ingår vissa försäkringar så är det bonusen som är kortets stora fördel. Du får ett gratis kreditkort som ger dig bonus på alla inköp. En bonus du sedan kan växla mot produkter hos Komplett.se eller använda för att delbetala kreditkortsfakturan. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-11-04 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.