ICA Banken Bankkort Plus

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • 1.25 % i valutaväxlingspåslag vid köp i annan valuta
  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Ränta från 11,2 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

ICA´s kreditkort passar dig som ofta handlar mat på ICA. Teckna kreditkortet och få upp till 2 % i bonus på matinköpen, en låg kreditkortsränta och kostnadsfria kontantuttag. 

Den största fördelen med kreditkortet bör vara bonusen som ges på ICA. Detta i alla fall för familjer som har mat som en stor kostnadspost i ekonomin. Men låg ränta och allriskförsäkring är även fördelaktigt.  

Villkor

Årsavgift: 324 kr
Ränta: 11,2 %
Effektiv ränta: 11,8 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,25 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Om du betalar med ICA Bankkort Plus på ICA får du automatiskt 1 % i bonus. När du kommit upp i 25 kr i bonus skickas en bonuscheck ut som används på ICA. 

Du kan även få dubbelbonus vilket innebär 2 % på alla inköp hos ICA. Det krävs då att du betalar med kreditkortet och antingen har bolån, privatlån, försäkring eller 5000 kr i sparande hos banken. Spar därför minst 5000 kr hos banken och få den dubbla bonusen med kreditkortet.  

Bonus ges i butiker, ICA Hemma, ICA matkasse och även på deras försäkringar. 

Bonus: 0,01 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 3 kr i bonus
Bonusen kan användas: När man sparat ihop 2500 poäng får man en bonuscheck på 25 kr.
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Med ICA Bankkort Plus får du enkelt hög bonus hos ICA. Blippa kortet på inköp under 350 kr, lägg in kortet i Samsung Pay och betala med mobilen eller ta ut pengar i automat utan kostnad. Fördelarna sitter i förenklade sätt att betala och dess bonus. 

Genom att vara medlem hos ICA ges även rabatter, tidningen Buffé och medlemserbjudanden. Dessa är däremot inte knutna till just kreditkortet utan ges till alla medlemmar. 

Försäkringar

När du väljer att betala resan med ICA Bankkort Plus ingår ICA´s bästa reseförsäkring. Försäkringen ger högre ersättning, vid vissa tillfällen, än den reseförsäkring som ingår i andra kort från ICA.

Eftersom reseförsäkringen gratis aktiveras om du köper en resa med kortet bör du alltid välja kreditkortet som betalningsalternativ när resor betalas. Exempelvis gäller avbeställningsskyddet för 35 000 kr per person. Vid bagageförsening i utlandet ger 2 - 3000 kr per tillfälle. 

Utöver reseförsäkring ingår allriskförsäkring för hemelektronik och hushållsmaskiner i fem år år och ett extra försäkringsår på samma kategori av varor. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om ICA Banken Bankkort Plus

Utöver bonus ingår tre försäkringar. I vardagen bör fem års allriskförsäkring på elektronik och hushållsmaskiner vara en av de bästa försäkringarna. 

Försäkringar på resan och vid shopping

Utöver bonus är det en fördel att tre försäkringar ingår i kortet. 

Betala resor med kreditkortet och få en reseförsäkring som både gäller för dig, din partner och barn upp till 23 år. Den gäller även om du betalar resan men det är ditt barn som ensamt ska åka iväg. Reseförsäkringen gäller även för eventuella barnbarn men då krävs det att de reser med dig som kortägare.  

Betala vitvaror eller elektronik och få fem års allriskförsäkring. Dessutom ingår ett extra garantiår för dessa produkter.   

Exempel – Allriskförsäkring utan självrisk

Du har köpt en stor frys för 8000 kr och ställt i källaren. När du spelar innebandy med barnen råkar du ge frysen en så kraftig tackling att den går sönder. 

Du kan nu kontakta ditt försäkringsbolag och försöka få ersättning från allriskförsäkringen i hemförsäkringen. Men då betalar du en självrisk som ofta är ca 1500 kr. Istället kontaktar du ICA som ersätter frysen till fullt pris. 

Debetkort & Kreditkort

ICA har ett ovanligt upplägg med kortet och hur betalning sker. När du betalar på ICA eller tar ut pengar från en automat kommer pengar dras direkt från bankkontot som har kopplat till kortet. När du betalar i andra butiker kommer kostnaden hamna på kreditkortsfakturan. Krångligt eller smidigt? Det beror främst om man vill ha ett separat matkonto eller inte. 

Vill du ha samtliga månadens inköp på samma faktura bör du alltså välja ett annat kreditkort. 

Exempel – Så kan matkonto användas

Du och din sambo för över 3000 kr var till ert gemensamma matkonto varje månad. När mat köps in på ICA eller matkasse beställs dras pengarna från detta konto. Dina övriga inköp kommer att samlas på kreditkortsfakturan som skickas ut en gång i månaden. På så vis hålls matkostnaderna isär mot andra inköp. 

Nackdelar med kortet

Med sparkonto och kreditkort från ICA Banken får du dubbel bonus på alla matinköp. Dessutom får du allriskförsäkring utan självrisk samt låg ränta. Handlar du ofta på ICA ger det en hel del fördelar. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-04 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.