Handelsbanken Platinum

  • Concierge Service
  • Ränta från 5,1 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

Handelsbankens Platinumkort vänder sig till som vill ha:

Största fördelarna med Platinumkortet är den service som ges på resor. Få bland annat hjälp med bokning via Concierge Service, besök flygplatslounger gratis och få en av marknadens bästa reseförsäkringar.

Villkor

Årsavgift: 2400 kr
Ränta: 5,1 %
Effektiv ränta: 7,3 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 2,00 % (minst 20 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Med Platinumkortet får du bonus på samtliga inköp. Men bonusen är inte speciellt hög förutsatt att du inte är ”helkund” hos banken. Det är istället kortets förmåner som är dess riktiga styrka. 

Använd kreditkortet i vardagen och samla poäng på alla köp du gör. En krona ger en poäng och vid 20 000 poäng ges 50 kr andelar i en aktiefond. Det innebär 0,25 % i bonus. Har du minst fyra bonustjänster hos Handelsbanken ges lite högre bonusgrad. De som kan väljas på är bolån, månadssparande, pensionssparande, kontosparande och fonder. Som mest kan 90 kr ges för 20 000 poäng. 

Bonus: 0,25 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 63 kr i bonus
Bonusen kan användas: När 20000 poäng samlats in får du 50 kr i fondandelar.
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Visserligen är årsavgiften på 2400 kr men du får en mängd förmåner för den summan. Bland annat fri tillgång till flygplatslounger via Priority Pass samt service dygnet runt med Concierge Service. Tack vare Concierge Service kan du få hjälp med allt från att boka tåg- och flygbiljetter till att boka in tandläkarbesök. En tjänst som är öppet dygnet runt och som ordnar med ”allt” som kan lösas på distans. 

Försäkringar

Platinumkortet ger dig tillgång till ”ett av marknadens mest omfattande reseförsäkrings- och trygghetspaket”.  Exempelvis gäller avbeställningsskyddet för resor upp till 100 000 kr. En nivå som ligger högt över de 15 - 20 000 kr som är vanligt på kreditkort. 

Utöver de vanliga delarna som ingår i en reseförsäkring får du här även försäkringsdelarna strejkskydd, överbokat hotellrum, eftersökning och räddning, och outnyttjad aktivitet. Överlag är ersättningsnivåerna mycket höga. Trygghetspaketet består av allriskförsäkring och prisskydd som gäller i 60 dagar från inköpsdatum.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Handelsbanken Platinum

Handelsbanken Platinum är ”ett kreditkort för dig som vill uppleva lite mer”. Du får ett stort försäkringspaket, tillgång till flygplatslounger och inte minst Concierge Service. Främst kan du utnyttja kortets förmåner på resan. 

Inför och på resan

De flesta kreditkort har reseförsäkring. Men med premiumkort (exempelvis Handelsbanken Platinum) få du betydligt fler försäkringsdelar och högre ersättning. Läs mer om reseförsäkringen vid ”Försäkringar”.

Exempel: Eftersök vid naturkatastrof

Familjen är i USA och provar segelbåtar. Plötsligt är båten med sönerna borta. Tack vare reseförsäkringens ”Eftersökning och räddning” kan insatser sättas in för att hitta alla familjemedlemmar. 

Fri tillgång till 1300 flygplatslounger över hela världen gör resan bekvämare. En stunds paus från stressen på flygplatsen. Ta med en medresenär till loungen mot avgift. 

Även om du kan använda Concierge Service året runt så förknippas tjänsten främst med resor. Dygnet runt kan du få hjälp med att boka hotellrum, kolla upp öppettider och telefonnummer eller var närmaste ambassad finns. Få all hjälp som kan tänkas ges via telefon. 

Exempel: Skicka tårtbud

En av dina vänner fyller 40 år men du har ingen möjlighet att komma på festen. Sent på kvällen ringer du upp Concierge Service och ber dem att ordna med ett tårtbud dagen efter. De söker upp ett lokalt bageri och ordnar allt. Du betalar enbart för tårtan. 

Uttagsavgiften är 2 %, minst 20 kr, i Sverige och i uttag i Euro. Sker uttag i annan valuta kostar det 2 % och minst 35 kr. Valutaväxlingspåslaget är 1,65 %. 

I vardagen

Utöver fördelar på resan ges ett par fördelar i vardagen. 

Köp en produkt för minst 1000 kr och allriskförsäkringen är aktiv i 60 dagar. Skulle produkten bli stulen eller om den skadas av olyckshändelse får du upp till 20 000 kr i ersättning. 

Köp en produkt för minst 400 kr och prisskydd är aktiv i 60 dagar. Hittar du exakt samma produkt med minst 300 kr lägre pris kan prisskyddet utnyttjas. Mellanskillnaden betalas då ut i ersättning. Upp till 2500 kr per tillfälle. 

Med enbart 4,80 % har kreditkortet en av de lägsta räntorna som finns på kreditkort. 

Nackdelar med Handelsbanken Platinum

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.