Handelsbanken Allkort

  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Ränta från 10,4 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Handelsbankens Allkort är ett smidigt kreditkort för dig som uppskattar att ha alla dina banktjänster hos just Handelsbanken. Du vill även ha låg räntenivå och gärna ett eget foto på kreditkortet. Kortet har även bonus men den är relativt låg. 

Villkor

Årsavgift: 360 kr
Ränta: 10,4 %
Effektiv ränta: 14,6 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Varje gång du betalar med Allkortet får du 1 poäng per krona. När du nått upp till 20 000 poäng kommer bonusen betalas ut som 40 kr i en aktiefond. Det innebär alltså en bonus på 0,2% - vilket är mycket lågt. Vill du ha hög bonus finns flera andra kreditkort med bonus som har betydligt bättre nivåer. 

Men om du har fyra av fem följande tjänster höjs bonusen till det dubbla: bolån, fonder, kontosparande, pensionssparande och månadssparande. Med 0,4% i bonus är bonusen ändå lägre än många andra kreditkort med bonus.

Bonus: 0,20 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 50 kr i bonus
Bonusen kan användas: När du tjänat ihop 20000 poäng får du fondandelar värda 40 kr
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Handelsbanken anger att Allkortet ger dig ”förmåner och erbjudanden” men det är otydligt hos vilka företag det gäller. Det kan eventuellt krävas att du först tecknar kortet för att därefter kunna se vilka erbjudanden som de har. Det gör det svårt att jämföra detta kort mot andra kreditkort. 

De fördelar som du får med kortet är däremot låg ränta, att du kan ha eget motiv och att bonuspoäng ges på alla inköp. 

Försäkringar

Vill du ha ett kreditkort med många försäkringar är Handelsbankens Allkort fel kort att välja. Här ingår nämligen bara reseförsäkringen. Läs mer under kommande punkter. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Handelsbanken Allkort

På resan – Reseförsäkring

Har du Handelsbankens Allkort bör du alltid använda det när resor ska betalas. Det innebär en extra trygghet eftersom det då ingår en reseförsäkring. En försäkring som bland annat ger dig avbeställningsskydd, ersättning vid försenat bagage och ersättning vid försenat allmänt färdmedel. 

En fördel är att du kan få ersättning för ”outnyttjade tjänster”. Har du hyrt golfutrustning, köpt greenfee eller hyrt skidutrustning och inte kan utnyttja dessa pga. sjukdom får du pengarna tillbaka. 

  Reseförsäkring – Så kan den fungera

När du köper charterresan hos resebutiken får du frågan om du vill ha avbeställningsskydd. Eftersom du betalar med Allkortet får du en reseförsäkring med avbeställningsskydd gratis och behöver alltså inte betala extra till resebolaget. 

Dagen före avfärd bryter du armen och får läkarintyg på att du inte bör resa iväg. Därmed ersätter kreditkortet din resekostnad. 

I vardagen – Låg ränta är fördelen 

Väljer du att delbetala kreditkortsfakturan betalar du en årlig ränta på 10,35% vilket är bland de lägre räntorna bland svenska kreditkort. Det är även bra att kortet inte har någon uttagsavgift i Sverige eller om uttag sker i Euro i Europa. I annat fall kostar det 40 kr per uttag.  

Välj ett eget foto på ditt kreditkort och skapa ett helt unikt utseende. 

Exempel - Räntekostnad

När du får kreditkortsfakturan kan du betala hela summan, eller ett valfritt belopp. Fakturabeloppet är vid ett tillfälle 15 000 kr men du väljer att bara betala 5 000 kr och skjuter upp 10 000 kr till nästa månad. Med ca 10% i ränta innebär det att det på nästa faktura (en månad senare) är en räntekostnad på ca 85 kr. Ett väldigt billigt sätt att låna ”ett par tusen” när det behövs. 

Nackdelar med kortet

Har du Handelsbanken idag och vill ha hela din ekonomi på samma ställe? Då kan Handelsbankens Allkort vara ett smidigt alternativ. Du får bonus, rabatter och reseförsäkring. I jämförelse med andra kreditkort ger detta kort däremot få rabatter och förmåner. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-04 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.