Försäkringskort

Försäkringskort är kreditkort med extra många försäkringar eller att dessa har förbättrade villkor. Dessa kreditkort har försäkringar som används i vardagen. Önskas extra fördelaktig reseförsäkring bör istället resekreditkort väljas. 

Easyliving
Årsavgift: 0 kr
Ränta: 14,0 %
Räntefritt: Upp till 56 dgr
Bonus: 0,0 %
Supreme Card Gold
Årsavgift: 245 kr
Ränta: 12,4 – 17,3 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Bonus: 0,4 %
Marginalen Gold
Årsavgift: 195 kr
Ränta: 16,9 %
Räntefritt: Upp till 50 dgr
Bonus: 0,0 %
Bank Norwegian Kreditkort
Årsavgift: 0 kr
Ränta: 20,0 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Bonus: 0,5 – 10,0 %
re:member flex
Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,7 – 24,7 %
Räntefritt: Upp till 56 dgr
Bonus: 0,0 %
Marginalen Traveller
Årsavgift: 395 kr
Ränta: 16,9 %
Räntefritt: Upp till 50 dgr
Bonus: 0,8 – 0,9 %
Supreme Card Woman
Årsavgift: 295 kr
Ränta: 12,4 – 17,3 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Bonus: 0,4 %
Ikano kort
Årsavgift: 0 kr
Ränta: 14,6 %
Räntefritt: Upp till 56 dgr
Bonus: 0,0 %
Shell Mastercard
Årsavgift: 0 kr
Ränta: 18,2 %
Räntefritt: Upp till 30 dgr
Bonus: 0,5 %
Komplett Bank Mastercard
Årsavgift: 0 kr
Ränta: 21,4 %
Räntefritt: Upp till 50 dgr
Bonus: 0,0 %

Därför ska du välja ett kreditkort med många försäkringar

Oavsett vilket kreditkort du väljer kommer vissa grundförsäkringar ingå. De flesta kreditkort har exempelvis reseförsäkring. Väljer du ett kort med många försäkringar kan däremot några av dessa ingå:

  1. Allrisk

Produkter du köper med kortet (över ett visst värde) omfattas automatiskt av allriskförsäkringen. Få hela summan tillbaka om den blir stulen eller dom du exempelvis tappar den i marken. Försäkringen har sällan självrisk. Det som skiljer är maximal ersättningssumma och inom hur många dagar från inköpet som försäkringen gäller. 

  1. Prisskydd

Har du köpt en vara och sen hittar exakt samma vara till ett bättre pris? Prisskyddet kan då betala dig mellanskillnaden om du påvisar prisskillnaden inom en viss tidsperiod efter att inköpet skett. 

  1. Evenemangsförsäkring

Går du ofta på konserter, teater och andra evenemang? Välj ett kreditkort med evenemangsförsäkring och få ersättning om du måste boka av biljetterna på grund av sjukdom (läkarintyg krävs). 

  1. Förlängd garanti

Få ett års extra garantitid på vitvaror samt hemelektronik. En mycket vanlig försäkring som hittas hos flera kreditkort. 

  1. Nyckelservice

Är nyckeln stulen eller borttappad? Få ersättning som täcker nytt lås och nya nycklar. 

  1. Leveransförsäkring

Har du köpt något online som sedan inte levererats, alternativt är skadat vid leverans? Första steget är alltid att kontakta E-butiken men om de inte ersätter kan kreditkortsförsäkringen ersätta kostnaden. 

  1. Tanka-fel-försäkring

Skulle du tanka diesel istället för bensin behöver tanken rengöras. Det är vad denna försäkring täcker.

  1. Självriskeliminering vid bilbärgning och assistans

En försäkring som betalar din självrisk på bilförsäkringen när du behöver använda försäkringsdelen ”assistans”. 

Jämför ”försäkringskorten” mot andra kreditkort

I stort sett alla kreditkort har reseförsäkring och väldigt många har ytterligare försäkringar där exempelvis Allrisk och Prisgaranti är vanliga. Önskar du en specifik försäkring kan du alltså generellt hitta den hos flera olika kreditkort. 

Välj ett kreditkort som har de önskade försäkringarna och se sedan på andra fördelar så som rabatter eller bonusprogram. Kom ihåg att även din hemförsäkring eller bilförsäkring kan täcka vid tillfällen då kreditkortets försäkring kan utnyttjas. 

Mest fördel och bonus med försäkringskorten

Här samlar vi tips på hur du utnyttjar kreditkortens försäkring på bästa sätt.

Betala alltid med kreditkortet

Med allriskförsäkring, leveransförsäkring vid onlineköp och extra garantiår finns fördel att använda kreditkortet till de flesta inköp i vardagen. Framförallt bör du använda kortet vid inköp av produkter med ett par tusen kronors värde samt vid onlinehandel. 

Spar kvitton och beställningsbekräftelser

Spara beställningsbekräftelser och kvitton så att inköpet kan bevisas. Du bör alltid spara kvitton för att kunna utnyttja garanti. 

Försäkringen gäller bara om du har kvar kortet

Även om försäkringen gäller ”fem år från inköpsdatum” så upphör den att gälla om du säger upp ditt kreditkort. Har du exempelvis köpt en frys och fått tre års allriskförsäkring på den kan det till och med vara värt att behålla kortet till att försäkringsperioden löpt ut även om du tänkt byta kreditkort.

Tanka alltid med kortet

Både Tanka-Fel-Försäkring och Självriskeliminering vid assistans kan kräva att du betalat drivmedel med kortet för att försäkringarna ska ge ersättning. Ta därför för vana att betala drivmedel med ditt kreditkort. 

Välj kreditkort med flera försäkringar om du…

Välj kreditkort med många försäkringar om du önskar en specifik försäkring eller om du generellt vill öka säkerheten vid handel med kortet. En tydlig fördel är när allriskförsäkring ingår vilket innebär att du inte behöver teckna produktförsäkring när exempelvis en TV eller kamera köps hos en elektronikbutik. Men kontrollera alltid hur länge försäkringen gäller!