Eurocard Platinum

  • Concierge Service
  • Ränta från 10,1 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Eurocard Platinum passar dig som vill ha concierge service, smidiga resor och en rad försäkringar. Eurocard presenterar kortet med att ”du får mer av allt” vilket är en bra sammanfattning.

Största fördelarna med kreditkortet är att det inte har någon övre köpgräns samt ger service och trygghet via Concierge service, Stopservice och en extra fördelaktig reseförsäkring.

Villkor

Årsavgift: 1500 kr
Ränta: 10,1 %
Effektiv ränta: 13,9 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 40 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 5,00 % av skulden – dock minst 0 kr

Krav

Bonus

Kreditkortet har ingen bonusfunktion. Här ligger istället fokus på service och tjänster. Inte minst med Concierge Service.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Med Eurocard Platinum får du tillgång till en rad förmåner. Framförallt är det Concierge Service, StopService och tillgång till 1000 VIP-lounger på flygplatser som ger smidigare vardag och resa. Dessutom har kortet ingen övre köpgräns.

Du kan även låta din partner eller barn över 18 år ta del av förmånerna med kortet. Första familjekortet (extrakort) är gratis. Därefter kan det tecknas med rabatterat pris mot ordinarie pris.

Försäkringar

Med Eurocard Platinum får du en reseförsäkring med höga ersättningsnivåer. Exempelvis gäller avbeställningsskyddet för 30 000 kr per person och 150 000 kr per kort. Nivåer som är högre än hos många andra kreditkort.

Utöver reseförsäkringen ingår en allriskförsäkring vid inköp av hushållsmaskiner och produkter inom hemelektronik. Försäkringen gäller i fem år och gäller för inköp mellan 2000 kr och 40 000 kr. Åldersavdrag gäller från andra året.

Dessutom ingår Hole-In-One ersättning. Få 5000 kr att fira för om du slår hole-in-one.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Eurocard Platinum

Med Eurocard Platinum får du hjälp och service inom det mesta. Concierge Service hjälper till med allt som går att lösa på distans och dessutom ingår Stop Service. Framförallt är det på resan som du kan ta del av förmånerna.

På resan

Betala alltid resor med ditt kreditkort eftersom du då får en kompletterande reseförsäkring. En försäkring som kan ge dig ersättning vid ett flertal tillfällen på resan och som har ersättningsnivåer som är bland de bästa. Exempel:

Avbeställningsskydd – 30 000 kr/person, 150 000 kr/kort

Missat anslutningsflyg – 10 000 kr/kort

Resestartskydd – 10 000 kr/kort

Försenat bagage 6 timmar – 2000 kr/person, 8000 kr/kort

Outnyttjad aktivitet på skid- och golfresor – 3000 kr/person, 10 000 kr/kort

Dessutom ingår självriskskydd på hem-, villa- och bilförsäkringen när du är utomlands. Självriskskydd ingår även på hyrbilen på resan samt vid bärgning och assistans.

Med Concierge Service får du hjälp med ”allt” som kan lösas på distans. Du kan ringa dygnet runt och få hjälp med telefonnummer, hotellbokning, evenemangsbiljetter, restaurangtips osv. En otroligt smidig service som inte minst kommer till sin rätt inför och under en resa.

Exempel – Så kan Concierge Service ge hjälp

Om fyra veckor ska du åka till Lissabon för att genomföra två föreläsningar. Istället för att lägga tid på att boka resan, hotellet och restaurangen så ringer du Concierge Service. Du berättar för dem var du ska föreläsa och krav på boendet. De bokar sedan flygbiljetten, boendet och skapar en lista på intressanta sevärdheter i närheten. Allt helt gratis.

Har du Eurocard Platinum får du ett medlemskap i Priority Pass. Ett medlemskap som ger tillgång till över 1000 VIP-lounger utan kostnad. Få wi-fi, TV, dryck och en skön ”oas” under resan.

Oavsett vilket kreditkort från Eurocard som du har kan deras app användas för smidig hantering av utlägg. Ta kort på kvitton och lägg in i appen, importera PDF-filer eller se valutakurser. Dessutom ingår försäkringsguiden som visar när du kan få ersättning på resan. Via appen kan du även skapa underlag för reseräkningen.

När du betalar med kortet utomlands tillkommer valutapåslag med 2%. Tar du ut pengar i automat kostar det 3% och minst 40 kr. Avgifterna är kortets nackdel och framförallt eftersom fördelarna främst just är reserelaterade.

 

I vardagen

Har du tappat kreditkortet, passet eller en mobiltelefon? Kontakta Eurocard Spärrservice varpå de kan spärra det som kommit bort. Det förutsätter förståss att du registrerat dina värdehandlingar i tjänsten.

Exempel – Så ger spärrservice trygghet

Under resan blir du bestulen på passet. Du ringer då StopService som direkt kan spärra passet så att det inte kan missbrukas. Via Concierge Service får du sedan hjälp med hur du ska gå tillväga för att få nytt pass inför hemresan.

Nackdelar med kortet

Årsavgiften på 1500 kr kan tyckas vara hög men du får personlig service via Concierge service dygnet runt. För många är det värt betydligt mer än årsavgiften. På resan får du även extra fördelaktig reseförsäkring och kan kostnadsfritt besöka över 1000 VIP-lounger.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.