Eurocard Gold

  • Ränta från 10,8 %
  • Upp till 200 000 kr i kredit

Om kortet

Eurocard Gold är kreditkortet för dig som är egenföretagare eller behöver ha kreditkort i tjänsten. Med kortet följer flera förmåner och smidiga funktioner som bland annat underlättar på tjänsteresan.

Kreditkortets största fördelar är att kortet inte har någon övre köpgräns, ger tillgång till flygplatslounger och har en app som är smidig att använda för att hålla reda på utlägg.

Villkor

Årsavgift: 525 kr
Ränta: 10,8 %
Effektiv ränta: 13,2 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Maxkredit: 200 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 40 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 5,00 % av skulden – dock minst 0 kr

Krav

Bonus

Med Eurocard Gold får du ingen bonus. Istället hittas fördelarna i smidiga funktioner i appen och flera förmåner under resan.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Eurocard Gold gör vardagen, och framförallt resan, enklare. Ett kort som främst vänder sig till företagaren eller dig på tjänsteresa.

Det mest unika är att kortet inte har någon övre köpgräns. Därmed kan du alltid vara säker på att kunna använda kortet trots större inköp. Som med alla andra kreditkort får du även en kompletterande reseförsäkring som gäller för hela familjen.

Har du kreditkortet bör du även ladda hem deras app. I appen finns ett flertal funktioner som bland annat underlättar kvittohanteringen under tjänsteresan.

Försäkringar

Den försäkring som ingår är reseförsäkringen. Däremot kan du teckna ett flertal tilläggsförsäkringar så som olycksfallsförsäkring, spärrservice och betalskydd. Läs mer om reseförsäkringen längre ner i denna text.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Eurocard Gold

Eurocard Gold är ett riktigt bra företagskort. Även om du kan använda det som privatperson i vardagen så är det främst på tjänsteresan som du kan ta del av kortets förmåner.

På tjänsteresan

Få tillgång till flygplatslounger i sju europeiska länder. Många kreditkort ger tillgång enbart till svenska lounger men här kan du även ta en stunds paus i Belgien, Danmark, England, Finland, Nederländerna och Schweiz.

Få ekonomiskt skydd med reseförsäkring om du betalar resan med kortet. Kom ihåg att resan måste betalas till minst 75% med kortet. Reseförsäkringen gäller både för dig, din partner och dina hemmavarande barn upp till 23 år. 

De delar som ingår i försäkringen är bland annat avbeställningsskydd, ankomstförsäkring, ersättning vid försenat bagage samt självriskskydd på hem-, villa- och bilförsäkring. 

Betala valutapåslag och uttagsavgift om kortet används utomlands. Även i Sverige uppstår uttagsavgift. Söker du ett kort som är billigt att använda utomlands är detta fel kort. Då bör istället ett kort utan valutapåslag väljas.

Använd appen för smidig kvittohantering. Scanna kvitton och matcha mot kortköp, importera PDF-filer, konvertera valutor och få underlag till reseräkningen. En app som tydligt förenklar utlägg på tjänsteresan.

Exempel – Få koll på kvitton

På en tjänsteresa köper du en lunch med kortet. Öppna appen och scanna av kvittot för att direkt koppla kvittot till rätt utlägg. Ett enkelt och snabbt sätt att få koll på kvitton.

I vardagen

Få ett kort utan övre köpgräns. Med Eurocard Gold blir du aldrig begränsad till en övre köpgräns. Däremot krävs det att hela summan betalas varje månad om du inte ansöker om delbetalningsutrymme vilket max får vara 20% av din årslön.

Här skiljer sig alltså kortet från många andra kreditkort där köpgränsen är samma sak som delbetalningsutrymmet.

Nackdelar med kortet

Eurocard Gold är kreditkortet för dig som prioriterar smidiga och funktionella lösningar under resan. Det är på resan som kortet har sina största fördelar, trots att du behöver betala valutaväxlingspåslag vid köp utomlands.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.