Easyliving

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 56 räntefria dagar
  • Inget valutaväxlingspåslag vid köp i annan valuta
  • Ränta från 14,0 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit
Ansök

Om kortet

Easyliving är kreditkortet som är anpassat för dig som:

Att kreditkortet inte har valutapåslag är en stor fördel, det är få kreditkort som inte har den avgiften. Den andra stora fördelen är försäkringarna som ingår, med bland annat evenemangsförsäkring.  

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 14,0 %
Effektiv ränta: 14,0 %
Räntefritt: Upp till 56 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 45 kr)
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Du får ingen bonus med kreditkortet Easyliving. Fördelarna sitter istället i försäkringarna och att inte kortet har något valutapåslag. 

När du fått kortet bör du koppla det mot appen ”Menige Rewards”. Via appen kan du få rabatter, erbjudanden och pengar tillbaka på köp från flera E-butiker. Det unika är att ditt köpmönster registreras utifrån hur du använder ditt kort, vilket ligger till grund för vilka erbjudanden du får. Rabatter och erbjudanden kommer alltså bli helt efter dina intressen. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

Du gillar att resa, gå på konserter och upptäcka världen – då passar Easyliving utifrån de försäkringar som ges. Totalt är det fem försäkringar som ingår. 

På resan ger reseförsäkringen en extra trygghet och när biljetter köps ger evenemangsförsäkring avbeställningsskydd. Utöver dessa får du även leveransförsäkring, allrisk och förlängd garanti. Läs mer längre ner i denna artikel. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Easyliving

Många som tecknar Easyliving gör det enbart för att kortet inte har valutapåslag. Ett perfekt kort för de som exempelvis jobbar mycket utomlands. Men det finns även fördelar i Sverige. 

Inför och på resan

Det kan låta lite med 2% i valutapåslag som många andra kreditkort har. Men du kommer betala relativt mycket i denna avgift om du är utomlands ofta. Med Easyliving slipper du den avgiften eftersom det inte har något valutapåslag. Se exemplet nedan. 

Har du Easyliving bör du alltid använda det när du köper flygbiljetter, båtbiljetter och andra resor. Då får du nämligen automatiskt en reseförsäkring aktiverad. 

Reseförsäkringen ger dig bland annat ersättning om resan behöver avbokas på grund av sjukdom eller olycka, om du blir försenad till resmålet, om bagaget blir försenat eller om hyrbilen får skada när du hyr den utomlands. 

Exempel – Så mycket spar du utan valutapåslag

En vecka per månad flyger du till Danmark eller Holland i tjänsten. Väl där bokar du hotell, äter på restaurang och betalar taxiresor med kortet. Varje månad använder du kreditkortet till inköp på 15 000 kr utomlands.  

Hade du haft ett kort med valutapåslag på 2 % hade det, under ett år, kostat dig 3600 kr! Pengar du spar genom att välja ett kort utan valutapåslag. 

I vardagen

När du köper resan betalar du med kreditkortet och får en gratis reseförsäkring. En försäkring med avbeställningsskydd och ersättning vid bland annat försenat bagage och försenat färdmedel. 

När du köper biljetter till hockeyn, teatern, konserten eller föreläsningen betalar du med kortet och får evenemangsförsäkring. Blir du sjuk får du pengarna tillbaka. 

När du köper hemelektronik eller hushållsmaskiner med kortet ingår allriskförsäkring i 2 år. Du får då tillbaka pengarna om produkten blir stulen eller får oförutsägbara skador. Dessutom ingår förlängd garanti med 1 år. 

När du köper online ingår leveransförsäkring. Du får tillbaka pengarna om du köper något som inte blir levererat eller är trasigt vid leverans. 

Exempel – Allriskförsäkring utan självrisk

Du har köpt en videokanon till filmrummet i källaren. Paketet med videokanon, sladdar och tillbehör kostade 7500 kr. Ett år senare ska du sätta upp en taklampa och råkar vispa till videokanonen som därmed går sönder. 

Du kan kontakta försäkringsbolaget för din hemförsäkring men kan då räkna med värdeminskning samt ta självrisk på 1500 kr. Med kreditkortsförsäkringen finns ingen självrisk. Därmed har du sparat 1500 kr vid detta tillfälle.

Nackdelar med kortet

Här finns väldigt lite förmåner i förhållande till många andra kreditkort. 

Med 3% och minst 45 kr är de bland de sämre korten på denna punkt.

Via appen ska personliga rabatter ges. Men det är svårt att förstå hur bra/dålig denna tjänst är i förväg.

Det finns flera kreditkort med försäkringarna allrisk, leverans och förlängd garanti. Några har även evenemangsförsäkring men få har inget valutapåslag. Det är där som kortet har sin tydligaste fördel.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-03 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.