Easycard

  • Upp till 56 räntefria dagar

Om kortet

Easycard är ett kreditkort som passar dig som har svårt att få andra kreditkort. Kortet har ovanligt låg kreditgräns (30 000 kr) och högre avgifter än dess syskonkort Easyliving. En del användare säger att det lättare att få detta kort än många andra kreditkort. Det är däremot inget som Collector nämner i sin egen information.  

Det största fördelen med Easycard kan alltså vara beviljandegraden. Jämför du förmånerna på kortet med dess syskonkort vinner annars Easyliving med hästlängder.

Villkor

Årsavgift: 290 kr
Ränta: 19,0 %
Effektiv ränta: 21,5 %
Räntefritt: Upp till 56 dgr
Maxkredit: 30 000 kr
Uttagsavgift: 4,00 % (minst 50 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 19 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Någon bonus får du inte med Easycard. Däremot kan du få rabatter via återbäringsprogrammet. Se nästa rubrik.

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Bästa förmånen är återbäringsprogrammet Meniga Rewards som ger dig pengar tillbaka när du handlar. Du kopplar kreditkortet till programmet via deras app och kan därmed ta del av rabatter och erbjudanden.

Fördelen med programmet är att du kommer få personligt anpassade rabatter vilka baseras på hur du använder ditt kreditkort. När du betalar med kreditkortet registreras dettas så att dina rabatter kan bli så anpassade som möjligt efter ditt köpmönster.

Försäkringar

Med ett Easycard får du reseförsäkring aktiverad om du betalar resor, flygbiljetter, båtbiljetter m.m. med kortet. I reseförsäkringen ingår exempelvis avbeställningsskydd på 15 000 kr per person och totalt 45 000 kr per kort. Några andra försäkringar får du inte med detta kort.

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Easycard

Köp gärna resan med kortet – men ta inte med kortet på resan. I Sverige är det främst rabattsystemet som är dess fördel.

Inför – men inte på resan

·         Reseförsäkring

Om du har ett Easycard bör du alltid använda kortet när du köper flygbiljetter eller andra resor. Då ingår nämligen en reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd och olycksfallsförsäkring.

·         Dyrt på resan

Ta inte med kreditkortet på en utlandsresa. Det kan skapa onödigt höga kostnader. För det första får du betala 4% och minst 50 kr vid varje bankomatuttag. Det är bland de högsta nivåerna på kreditkort. Om du betalar med kortet tillkommer valutapåslag på 2% vilket även det är högt.

I vardagen – Kontroll och rabatt via appen

Så fort du får ditt Easycard bör du ladda hem deras app. Det är med appen som fördelarna med kortet kommer till sin rätt.

·         Kontroll via appen

Via appen får du snabbt överblick över utnyttjad kredit, senaste inköp och PIN-kod. Härifrån kan du även betala kreditkortsfakturan samt spärra ditt kort. En app som ger dig tydlig kontroll över funktionerna med kreditkortet.

·         Rabatt via appen

Du bör även använda appen för att få rabatter och erbjudanden via Meniga Rewards. Sett till kortets samtliga fördelar bör rabatt- och återbäringsprogrammet vara den största. Kommer du inte utnyttja Meniga Rewards bör du välja ett annat kreditkort.

Registrerar du ditt kreditkort i appen kommer rabatterna att anpassas efter ditt köpmönster. I längden bör det alltså innebära fler rabatter som du verkligen tilltalas av.

Men jämför mot Easyliving…

Collector Bank har två kreditkort, Easyliving och Easycard. Easyliving har inget valutapåslag, lägre årsavgift och uttagsavgift samt betydligt fler försäkringar. Om du har möjlighet att välja mellan dessa två kreditkort kommer du få betydligt bättre villkor med Easyliving.

Nackdelar med kortet

-          Max 30 000 kr i kredit

-          Dyrare och färre förmåner än Easyliving

-          Hög uttagsavgift

I jämförelse med Collector Easyliving, och många andra kreditkort, har Easycard betydligt färre förmåner samt delvis högre avgifter. Men det kan ändå vara värt att teckna. Inte minst om du kan ta del av rabatterna via Meniga Rewards och dess reseförsäkring. Om det stämmer att det är lättare att få kortet beviljat än andra kreditkort kan det även vara ett alternativ för dig som inte blir beviljad något annat kort.

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-09 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.