Coop Mer

  • Ingen årsavgift
  • Inget valutaväxlingspåslag vid köp i annan valuta
  • Ingen kontantuttagsavgift

Om kortet

Coop Mer är kreditkortet för dig som handlar mat och andra produkter främst på Coop. Du uppskattar bonusen du får på alla inköp och ser en trygghet i prisgarantin och allriskförsäkringen som ingår.   

Den största fördelen med kortet är att du automatiskt får medlemspoäng och extrapoäng när du handlar på Coop. Dessutom ingår flera smidiga försäkringar i vardagen. 

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 15,5 %
Effektiv ränta: 0,0 %
Räntefritt: Upp till dgr
Maxkredit: 0 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Korttyp:
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

När du betalar med Coop Mer får du 0,5 poäng per krona. Detta oavsett var du handlar och alltså även hos konkurrerande matvarubutiker. Det är poäng som du tjänar utöver de vanliga medlemspoängen som alltid ges till dig som är medlem och handlar på Coop.

Beroende på hur mycket du handlar får du vanliga medlemspoäng på 0,5 - 5 per krona och sedan alltså 0,5 poäng extra med kreditkortet. 

Handlar du mat för 3000 kr en månad får du 2000 poäng för medlemskapet och 1500 extrapoäng för att du betalar med kreditkortet. 

Poängen kan du använda till att köpa produkter, presenter eller upplevelser från Coops poängshop. Då 10 000 poäng ger 100 kr hos Coop kan du alltså räkna med att kreditkortet ger dig 0,5% i bonus utöver vanliga medlemspoängen. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Som medlem i Coop får du tillgång till rabatter och erbjudanden från samarbetspartners. Dessa når du även om du är medlem utan att ha kreditkortet. De är alltså inte kopplade till kortet. 

De förmåner som ges är bonusprogrammet och flera försäkringar. 

Försäkringar

Med Coop Mer får du både större trygghet både på resan och när du shoppar i Sverige. Här ingår nämligen både reseförsäkring, ”drulleförsäkring”, förlängd garanti och prisgaranti. Genom att de inte har någon självrisk spar du pengar om oturen skulle vara framme – på resan eller hemma. 

Reseförsäkringen gäller för dig och tre medresenärer och aktiveras om du betalar minst 75% av resans värde med kortet. 

Självriskskydd vid hyrbil gäller om du tankat minst 20 liter drivmedel med kortet. Du får då självrisken på bilförsäkringen betalad vid skada på hyrbilen. 

Förlust av nyckel ersätter upp till 10 000 kr om dina nycklar blir stulna eller förloras av annan oförutsägbar händelse. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Vi känner inte till vilka försäkringar som finns när du tecknar Coop Mer.

Mer om Coop Mer

Inför och på resan

Betala gärna resor, flygbiljetter och båtbiljetter med Coop Mer. Om betalningen sker till minst 75% med kortet ingår nämligen en reseförsäkring för dig och tre medresenärer. Reseförsäkringen har bland annat avbeställningsskydd (15 000 kr/person), resestartsskydd (30 000 kr/pers), personförsening (fr. 500kr/pers), missat anslutningsflyg (10 000 kr/pers) samt olycksfallsförsäkring. 

En unik detalj i försäkringen är att du kan få köpa mat för 500kr/person hos Coop vid minst 8 timmars personförsening. Dessutom ingår ”outnyttjade aktiviteter” vilket innebär att du får upp till 2000 kr tillbaka för exempelvis utflykt som bokats med kortet och inte kan utnyttjas på grund av sjukdom eller olycka. 

Tar du med dig kreditkortet på resan får du säkerheten som köp med kreditkort generellt ger. Men kom ihåg att kortet har valutapåslag på 1,75% och att du får betala 1,5% (minst 35 kr) vid kontantkortuttag. Det är alltså inte ett bra kort att ha med på resor – i alla fall inte om större summor kommer köpas med kreditkortet. 

I vardagen – Tryggare shopping

Köper du något för minst 750 kr och mest 15 000 kr aktiveras allriskförsäkring i 60 dagar. Går saken sönder eller blir stulen får du pengarna tillbaka. 

Köper du något för minst 400 kr och sedan märker att samma vara kan köpas för minst 300 kr lägre pris hos annan butik kan du få mellanskillnaden tillbaka. Upp till 2500 kr och inom 90 dagar. 

Köper du nya produkter inom hemelektronik eller hushållsmaskiner aktiveras ett extra garantiår. Försäkrar upp till 25 000 kr per produkt. 

Förlorar du dina nycklar av oförutsägbar händelse ersätts låsbyte med upp till 10 000 kr. 

Exempel – När nycklar och plånbok blev stulna

Efter ett besök på Clas Ohlson märker du att din väska blivit stulen. Du hade ställt ner den mot en hylla för att prova verktygsvästar. I väskan fanns dina nycklar. Tack vare nyckelförsäkringen kan nu låsbyte ske utan att du behöver betala någon självrisk. 

I vardagen – Enklare shopping

Behöver du kontanter eller har du brist på pengar i slutet av månaden? För över pengar från kreditkortet till ditt bankkonto. Du kan ta ut pengarna eller betala räkningar med pengarna. Ett billigt sätt att ”låna” pengar. 

Exempel – Så betalar du fakturor med kreditkortet

Du har en faktura som ska vara betald inom 8 dagar men tomt på bankkontot. Du för då över 3000 kr till kontot och betalar fakturan. En månad senare kommer lönen och du kan betala hela kreditkortsfakturan inklusive de 3000 kr du tagit ut. Räntekostnaden under denna månad har då blivit ca 35 kr. 

Du kan välja upp till två månader per år som betalningsfria månader. Det enda kravet är att de inte ligger efter varandra och att du skött tidigare inbetalningar. 

Nackdelar med kortet

Kort som ges ut av en butik eller en affärskedja ger främst fördelar för de som ofta handlar hos dem. Så är det även med Coop Mer. Du får bonuspoäng på alla inköp var du än handlar men mest hos Coop. Du kan växla in poängen till resor, hotellnätter och annat – men får mest ut av det hos Coop. Däremot är nyckelförsäkring och köpförsäkringarna bra oavsett om du handlar på Coop eller inte. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-04 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.