Barncancerfonden Nallekortet

  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Ränta från 12,7 %
  • Upp till 100 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

Nallekortet är ett välgörenhetskort som bland annat har följande fördelar:

Den största fördelen med Nallekortet är bonusen på 0,5 % som doneras till Barncancerfonden. 

Villkor

Årsavgift: 245 kr
Ränta: 12,7 %
Effektiv ränta: 16,5 %
Räntefritt: Upp till 60 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Korttyp: Mastercard
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning:

Krav

Bonus

Bonusen på Nallekortet är 0,5 % - som går till Barncancerfonden. Bara genom att använda kreditkortet ger du alltså pengar till välgörande ändamål. 

Bonus: 0,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 0 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Utöver bonusen ingår inte några andra förmåner med kortet. Välj kortet om du vill ge extrapengar till Barncancerfonden – men inte om du söker ett kreditkort med många förmåner och rabatter. 

Försäkringar

Med kreditkortet följer en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen aktiveras om kortet används vid köp av en resa och minst 50 % av beloppet betalas via kortbetalning. Försäkringen gäller även vid hyra av stuga eller lägenhet när betalning sker med kortet. 

Reseförsäkringen består av avbeställningsskydd, försening av allmänt färdmedel, outnyttjade aktivitetskostnader, bagageförsening samt självriskskydd på hyrbil, privat bil och hem. Med självriskskydd menas att självrisken betalas om ett försäkringsärende uppstår på din privata bil eller ditt hem när du själv befinner dig på resa. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Barncancerfonden Nallekortet

Att automatiskt ge pengar till Barncancerfonden är kortets stora fördel – men även enda fördel. Övriga fördelar så som reseförsäkring, räntefri period och samlad månadsfaktura hittas på i stort sett alla andra kreditkort. 

Inför och på resan

Betala minst 50 % av resans kostnad med Nallekortet och en kompletterande reseförsäkring ingår. Läs mer om reseförsäkringen vid rubriken ”Försäkringar”. 

Kortet har 3 % i uttagsavgift (minst 35 kr) samt valutapåslag på 1,50 %. På en kortare charterresa innebär det inte så stora kostnader. Men på längre utlandsresor eller där stora belopp kommer köpas med kortet kan det bli dyrt. 

Exempel: Så mycket kostar det

Du planerar en fyra veckors semesterresa till USA tillsammans med din familj. Ni köper flygbiljetten i Sverige (täcks därmed av reseförsäkringen) men bokar hotell när ni kommer fram. Under denna månad betalar ni ca 50 000 kr med kreditkortet och gör ett uttag i veckan på några tusenlappar. Totalt blir avgiften då ca 900 kr. 

I vardagen

Det mest unika med detta kreditkort är att du ger pengar till Barncancerfonden – utan att betala något själv. Varje inköp genererar 0,5 % i bonus som årligen går till denna fond. 

Exempel: Bonus till Barncancerfonden

Används kortet för inköp på 10 000 kr per månad ger det 600 kr till Barncancerfonden per år. Detta utan att det kostar något extra för dig som kortägare. 

Nackdelar med Nallekortet

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.