Bank Norwegian Kreditkort

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 10 % i bonus
  • Ingen kontantuttagsavgift
  • Upp till 100 000 kr i kredit
Ansök

Om kortet

Om du tycker om att resa kan Norwegiankortet vara ett mycket bra kreditkort. Men kortet har även fördelar i vardagen hemma i Sverige. Här visar vi på fördelar och förmåner som kortet ger i vardagen och på semestern. 

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 20,0 %
Effektiv ränta: 21,9 %
Räntefritt: Upp till 45 dgr
Maxkredit: 100 000 kr
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Korttyp: VISA
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden

Krav

Bonus

När du handlar med Norwegiankortet får du bonuspoäng (Cash-points) på inköpen. Det är bara hos andra flygbolag än Norwegian som inte bonus ges. 

När du köper flygbiljetter hos Norwegian ges 4 - 10 % i bonus utan någon övre begränsning. Använder du kortet till andra inköp får du 0,5% i bonus som begränsas till 500 poäng per år. Inköp i dagligvaruhandeln och på bensinstationer har ingen begränsning för antalet bonuspoäng per år. 

Utöver cash-points får du inte några andra direkta förmåner med detta kreditkort. Du får ett gratis kreditkort med reseförsäkring och bonus. Däremot inga andra rabatter eller förmåner. 

Bonus: 0,50 – 10,00 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 125 – 2 500 kr i bonus
Bonusen kan användas: Flygresor med Norwegian
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Inga övriga förmåner.

Försäkringar

Om du betalar en resa med kreditkortet inkluderas en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Eftersom det alltid är en stor fördel att ha en extra reseförsäkring kan du alltså teckna kortet enbart för att få denna försäkring. Utöver avbeställningsskydd ingår bland annat ersättning vid försenat bagage och allmänt färdmedel.  

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om Bank Norwegian Kreditkort

Norwegiankortet passar dig som:

De tre största fördelarna med Norwegiankortet är just dessa. Du betalar varken årsavgift eller uttagsavgift och samlar poäng som ger billigare resor hos Norwegian. Ett kort inför och på resan. 

Inför resan

Med Norwegiankortet får du både billigare och tryggare resa. Tycker du om att resa och gör gärna detta med Norwegian är kortet extra fördelaktigt eftersom du samlar poäng på inköp som sedan blir resor. Mest poäng ges när du köper resor hos flygbolaget Norwegian. 

Bonusexempel – Så mycket tjänar du

Du handlar med kortet för 10 000 kr per månad varav hälften är i dagligvarubutiker och/eller drivmedelsbutiker. Det ger 600 poäng per år. 

Du flyger även en gång per år med Norwegians Low-Fare biljetter och betalar då ca 6 000 kr. Det ger 240 poäng per år. 

Totalt har du fått 840 poäng med kortet. Poängen motsvarar ca 1 krona och används för att köpa resor hos Norwegian.  

På resan

Norwegiankortet kan tas med utomlands eftersom det inte har någon uttagsavgift. Men kom ihåg att du får betala 1,75% i valutapåslag. Har du betalt resan med kortet får du dess reseförsäkring. 

Försök att alltid betala dyrare resor med kreditkort. Då ingår reseförsäkring samtidigt som du får pengarna tillbaka vid flygbolagskonkurs. 

Exempel – Reseförsäkring kan ge ersättning

Du har betalt resan med Norwegiankortet och åker till Arlanda i god tid innan avresetiden. Men planet blir 5 timmar försenat vilket gör att du får ersättning från ”Försening av allmänt färdmedel”. Det hade du även fått om det varit ett tåg eller en båt som varit försenat mer än 4 timmar. Ersättning i detta fall är 500 kr per person. 

(Försenat färdmedel är bara en av de försäkringsdelar som ingår i reseförsäkringen från Norwegian)

I vardagen

I vardagen har Norwegiankortet minst två flexibla funktioner. Du väljer själv din PIN-kod när du är inloggad på banken och kan enkelt betala fakturor med kortet. 

Kreditkort förknippas främst med inköp i butiker men med Norwegiankortet kan du även föra över pengar från kortet till ditt bankkonto. På detta sätt kan räkningar ”betalas” med kreditkortet. 

Vardagsexempel –Kreditkortet underlättar betalningen

Du har betalt månadens fakturor och inser att det är ovanligt lite kvar på kontot. Dagen efter kommer ännu en faktura – med 10 dagars betalningstid. Du för över 2000 kr från kreditkortet till ditt eget bankkonto hos Norwegian Bank och betalar fakturan. Vid nästa lön återbetalar du den utnyttjade krediten. En flexibel lösning som kostade dig ca 35 kr i ränta. 

Nackdelar med Norwegiankortet

  1. Ingen regionspärr - Kortet har ingen regionspärr som standard. Det går inte heller att aktivera detta. 
  2. Inget extrakort - Det går enbart att ha ett kort per kredit. Extrakort är alltså inte möjligt. 
  3. Alltid blippfunktion - Alla kreditkort har blippfunktion på köp upp till 200 kr. Så fort köp har skett för totalt 1500 kr måste pin-kod användas. Blippfunktionen går inte att välja bort. 

Recensionen publicerades 2019-09-27 och redigerades senast 2019-10-02 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.