American Express Platinum

  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Concierge Service
  • Upp till 120 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

American Express Platinum är kortet för dig som reser mycket. Kortet ger bland annat:

De största fördelarna med American Express Platinum är främst Concierge Service, dess reseförsäkring och en rad förmåner på resan. Ett kort för dig som reser mycket och ofta. 

Villkor

Årsavgift: 6600 kr
Ränta: 24,1 %
Effektiv ränta: 24,1 %
Räntefritt: Upp till 55 dgr
Maxkredit: 120 000 kr
Uttagsavgift: 4,00 % (minst 25 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: American Express
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 200 kr

Krav

Bonus

Bonusprogrammet är positivt men du kommer till största sannolikhet främst uppskatta den service och hjälp som ingår inför, på och i samband med resor. 

Oavsett var eller vad du handlar ges poäng på köpen. Köp som sker i utländsk valuta ger 3 poäng per krona, köp hos utvalda ställen i Sverige ger 2 poäng och övriga inköp ger 1 poäng. Poängen kan du använda för att boka hotellnätter, shoppa hos samarbetspartners eller delbetala fakturan. 

Med 200 poäng kan fakturan delbetas med 1 krona. Det betyder att bonusprogrammet ger bonus på 0,5 % vid fakturabetalning. Högre bonusgrad kan ges om poängen används till inköp av biljetter m.m. De kan även växlas till andra loyalitetsprogram och då vara värda ca 1,5 % av köpesumman.

Bonus: 1,70 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 425 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Det är främst på resor som du kan ta del av förmånerna med kortet. Få hjälp med att boka resan via Concierge Service, en mycket bred reseförsäkring under resan och tillgång till flygplatslounger över hela världen. 

Under vistelsen kan du bo på uppgraderat hotellrum och få rabatt på hyrbilen. Självklart kan även Concierge Service utnyttjas både hemma i Sverige och under resan för att snabbt få hjälp med information eller bokningar. 

Försäkringar

Som med de flesta kort från American Express ingår reseförsäkring. Med Platinum får du däremot de bättre ersättningsnivåerna och ersättning vid tillfällen då många andra reseförsäkringar inte ger någon hjälp. Dessutom gäller försäkringen i 120 dagar. Exempel på extra försäkringsdelar är:

Sjukhusvistelse – Få 750 kr per natt (max 7500 kr) så att vistelsen ska bli ”angenämare”. 

Vintersport – Få tillbaka upp till 7500 kr för skidhyra, liftkort eller lektioner vid sjukdom eller personskada. 

Räddningstjänst – Ersättning på 1,5 miljoner som kan bekosta räddning av försäkrad person. 

Avbeställningsskydd – Få upp till 50 000 kr tillbaka per försäkrad. 

Övriga delar som ingår är: Medicinsk assistans, Avbokning, Förkortade resa, Personliga ägodelar, Hyrbilsförsäkring, Förseningsskydd, Olycksfallsförsäkring, Juridisk assistans och Vägassistans. 

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om American Express Platinum

Mastercard American Express Platinum är ett “resekreditkort” med en rad fördelar i samband med resan. Men självklart finns här även fördelar i vardagen. 

Inför och på resan

När resor betalas med kreditkortet ingår dess mycket fördelaktiga reseförsäkring. Utöver de vanliga försäkringsdelarna ingår här en rad extra tillfällen då ersättning kan ges. Dessutom är ersättningsnivåerna överlag högre än standard. Exempel på extra försäkringsdelar som ingår visas ovan vid ”Försäkringar”.

Få uppgradering utan extra kostnad, rabatt eller andra förmåner hos samarbetande hotellkedjor och hyrbilsföretag. 

Med kreditkortet får du tillgång till Fast Track på Arlanda. Snabbaste och smidigaste vägen genom säkerhetskontrollen. 

Priority Pass ger fri tillgång till över 1200 flygplatslounger runt om i hela världen. På American Express Lounge by Pontus (Arlanda) ingår även mat och dryck. 

Ett av kreditkortets största fördelar är Concierge Service. Dygnet runt kan du ringa servicen och få hjälp med allt från att boka flygbiljetter till att hitta en vegansk restaurang i Madrid. Som en ”butler” via telefon. 

Boka resorna via American Express Travel. Resorna kan delbetalas med bonuspoäng. 

Uttagsavgiften är 4 % och minst 25 kr. Valutaväxlingspåslaget är 2 %. 

Blir passet stulet eller har barnen tappat bort sin telefon. Förutsatt att du registrerat dina värdesaker kan dessa spärras med ett enda samtal – dygnet runt. 

Via American Express Invite ges tillgång till förköpsbiljetter till konserter, teater, musikaler m.m. En exklusiv tjänst som ger guldkant på vardagen – i likhet med annan service som ingår i kortet

I vardagen

Utöver ett Platinumkort ingår ett Platinumextrakort, 4 st Goldextrakort och ett Additional Card. 

American Express Platinum är ett kreditkort i metall. Extra hållbart – extra exklusivt. 

Nackdelar med American Express Platinum

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.