American Express Green

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Upp till 80 000 kr i kredit

Om kortet

Passar dig som...

American Express Green har bland annat följande fördelar:

Största fördelen med kortet är du slipper betala årsavgift men ändå får hög bonus på alla inköp. 

Villkor

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 16,0 %
Effektiv ränta: 18,1 %
Räntefritt: Upp till 55 dgr
Maxkredit: 80 000 kr
Uttagsavgift: 4,00 % (minst 25 kr)
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Korttyp: American Express
Administrativ avgift: 0 kr/mån
Minsta månadsbetalning: 3,00 % av skulden – dock minst 200 kr

Krav

Bonus

Framförallt är det bonusen som är kortets styrka. Även ett par andra förmåner ges. Önskar du fler förmåner (framförallt mot resor) så rekommenderas American Express Gold istället. 

Bonusprogrammet ger dig 3 poäng per krona vid köp i utländsk valuta, 2 poäng per krona vid vissa försäljningsställen i Sverige och 1 poäng per krona på resterande inköp. 

Poängen används till att köpa saker i poängshopen, delbetala fakturan eller växlas till poäng inom andra lojalitetsprogram (exempelvis SAS). Värdet på poängen avgörs av vad du köper. Växlas de till SAS poäng motsvarar det 1,7 % av köpsumman. Teckna ett extrakort (gratis) och tjäna fler poäng tillsammans med din partner. 

Bonus: 1,70 %
Bonusexempel: Köp för 25 000 kr ger 425 kr i bonus
Bonusen kan användas:
Rabatt vid tankning: Nej

Övriga förmåner

Bonuspoäng, förtur till evenemang och tillgång till Fast Track på Globen. Det sammanfattar de tre största fördelarna med American Express Green. 

Försäkringar

Försäkringar

I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring som gäller både för dig och din familj. Gäller för barn under 25 år om de bor på samma adress som dig. Generellt har American Express bredare reseförsäkring än vad som hittas hos många kreditkort. Med detta kort ingår förseningsskydd, resgodsförsäkring, flygkapning, uppgradering av biljett, läkarkostnader och reseolycksfall. 

Med American Express Green ingår alltså inte avbeställningsskydd vilket gör reseförsäkringen något sämre. Reseförsäkring är den enda försäkring som ingår.  

Följande försäkringar kan kopplas till kreditkortet:

Mer om American Express Green

Inför och på resan

Reseförsäkringen gäller om du betalar minst 50 % av resan med kortet. Bland annat kan du få ersättning för läkarkostnader och försenat bagage. Men kom ihåg att avbeställningsskydd inte ingår. 

Nackdelen med American Express Green är dess avgifter för automatuttag och valutapåslag. Uttagsavgiften är 4 % (lägst 25 kr) och valutapåslaget är 2 %. 

I vardagen

Få 1 – 3 poäng per krona du spenderar. Bonuspoäng som kan avbetala fakturan, användas för att köpa saker via deras shop eller föras över till andra lojalitetsprogram så som exempelvis SAS Eurobonus och Hilton Honors. 

Med American Express Green får du förtur och möjlighet att köpa reserverade biljetter till evenemang och konserter. En lättare väg till de populära konserterna. 

Oavsett kort från American Express får du tillgång till Fast Track på Globen. En egen entré med snabbare service. 

Vill du föra över pengar från kortet till ditt bankkonto kostar det 3 % av summan. Det är ganska högt i förhållande till andra kort. 

Nackdelar med American Express Green

Recensionen publicerades 2020-01-13 och redigerades senast 2020-01-13 av Viktor Svensson. Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-11-26 09:50:07.